Mar 20 2016

CVETNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Praznik sozavetnika župnije Sv. JožefaFoto: Branko Buzeti                                                

 Napovednik:

  • Včeraj smo lepo praznovali praznik Sv. Jožefa, sozavetnika naše župnije ter praznik staršev. Hvala g. Robertu Smodišu ter vsem, ki ste sodelovali pri pripravi in izvedbi dogodka. Slike najdete v galeriji.

Jožefovo

  • Danes so na voljo tudi tiskana oznanila z mašnimi nameni ter s sporedom za veliki teden in teden po veliki noči. Lepo povabljeni k obredom, ki naj bodo za vso vašo družino priložnost za potrditev vere in utrditev medsebojnih odnosov. Pridite skupaj v cerkev in tudi doma pripravite lepo duhovno dogajanje.
  • V tem tednu bomo imeli še verouk v torek, ostali veroučenci pa pridite namesto verouka zvečer k obredom velikega tedna. Posebej vabim prvoobhajance v četrtek, ko se bodo pri večerni sveti maši predstavili kot pripravniki na prvo obhajilo.

Cvetna nedelja

Foto: Nives Bratkovič

  • V torek bo ob 16. uri srečanje prvošolcev in njihovih staršev ter staršev tretješolcev, ki minuli teden niso mogli priti na srečanje.
  • V petek ob 15.00 povabljeni k molitvi križevega pota v spomin na Jezusovo smrt s prošnjo za ohranjanje vrednot družine ter v zahvalo za milost odrešenja.

Križev pot

Foto: Regina Smodiš

  • Kdor še ni prejel svete spovedi,  ima možnost še danes in jutri dopoldne v Murski Soboti, kjer je velika spoved. Pol ure pred mašo bom v župnijski cerkvi spovedoval še do srede, v času obredov velikonočnega tridnevja, žal, ne bom mogel biti na razpolago za sveto spoved.
  • Vse, ki pomagate pri obhajanju velikonočnih praznikov, lepo vabim in prosim, da tudi letos sodelujete in posrbite za vse potrebno, da bo praznovanje lepo in zbrano potekalo. Z ministranti imamo vaje v četrtek, petek  in soboto eno uro pred obredi.
  • Velikonočna številka Družine je na razpolago. Prav tako aprilska številka Ognjišča.

Križev pot

 

CVETNA NEDELJA – Ob 14.00 lepo vabljeni h križevemu potu. V Murski Soboti je popoldne velika image016spoved, prav tako v ponedeljek dopoldne. Bolnike na domu sem v minulih dneh obiskal. Če želite še za koga obisk duhovnika na domu, mi, prosim, to sporočite do torka. Spovedovanje v tem tednu bo do srede vsak dan pol ure pred sveto mašo tudi v župnijski cerkvi.

 

VELIKI TEDEN nas spominja na največje dogodke našega odrešenja: Jezusovo zadnjo večerjo, postavitev svete maše in duhovniško posvečenje, na Jezusovo trpljenje, smrt in vstajenje. Skušajmo ga preživeti v duhovni zbranosti in se radi udeležujmo obredov velikega tedna.

Verouk bo v tem tednu samo v torek po ustaljenem urniku. Tisti, ki imajo verouk v četrtek in petek, naj namesto verouka pridejo k obredom velikega četrtka. Posebej ste ta dan vabljeni prvoobhajanci, saj boste stopili v neposredno pripravo na prvo sveto obhajilo. Z vami naj pridejo tudi vaši starši.

image01

VELIKI ČETRTEK je dan Gospodove zadnje večerje, ko nam je Jezus dal novo zapoved ljubezni, postavil zakrament svete maše in apostole posvetil v duhovnike.

Ob 9.00 se bomo v stolnici v Murski Soboti zbrali vsi duhovniki ob škofu pri krizmeni maši. Škof bo blagoslovil oz. posvetil krstno in bolniško olje ter krizmo.

Večerno bogoslužje pri nas je ob 18.00. Pri slavi se oglasijo zvonovi, ki potem utihnejo do velikonočne vigilije na veliko soboto. Med mašo je tudi obred umivanja nog. Vabljeni, da po maši ostanemo še pri molitveni uri, ki jo pripravljajo mladi.

31_2011_7

 

VELIKI PETEK je dan Jezusovega križevega pota, trpljenja na križu, smrti in pokopa. Popoldne bomo obiskali božji grob in ob 15.00 skupaj molili križev pot. Ta dan ni svete maše, pač pa sveti obred ob 18.00. Začeli bomo z molitvijo, branjem pasijona, češčenjem križa in obhajilom. Na veliki petek je strogi post.

 

VELIKA SOBOTA je dan Jezusovega počitka v grobu. Ves dan bo češčenje Najsvetejšega pri Božjem grobu in častna straža. Spored češčenja:

08.00 – 09.00  verniki Cvetne, Soboške in Panonske ulice.
09.00 – 10.00  verniki Kroške in Partizanske ulice
10.00 – 11.00  verniki Poljske, Nove, Vrtne ulice in ulice Ob potoku
11.00 – 11.30  vsi  šolarji višjih in nižjih razredov, mladi ter pevski zbor
11.30               blagoslov velikonočnih jedil
12.00 – 13.00 verniki Malih Bakovec
13.00 – 14.00 verniki Mlinske, Ribiške in ulice Ob Muri
14.00 – 15.00 verniki Zvezne in Prečne ulice
15.00 – 15.30 tisti, ki prinašajo velikonočna jedila
15.30               blagoslov velikonočnih jedil
16.00 – 17.00 verniki Stare in Mladinske ulice
17.00 – 18.00 člani ŽPS, ŽK, bralci božje besede, člani zakonske skupine, cerkveni pevci, molivci ŽRV in tisti, ki čez dan niso mogli priti

 

Obredi velike sobote se začnejo ob 18.00. Zberemo se pri ognju pred cerkvijo. Najprej je blagoslov ognja, velikonočne sveče, nato procesija v cerkev. S seboj prinesite sveče. Ob drugem vzkliku »Kristusova luč« prižgemo sveče v cerkvi. Sledi slavospev velikonočni sveči, branje Božje besede, psalmi, aleluja. Pri slavi se oglasijo zvonovi. Sledi krstno bogoslužje z blagoslovitvijo vode in sveta maša.

2012_15

 

VELIKA NOČ je dan Gospodovega vstajenja in največji krščanski praznik. Vstajenjska procesija je
ob 7.30
(premik ure na poletni čas!). Med procesijo pojemo velikonočne pesmi, igra godba na pihala in se oglašajo župnijski zvonovi. Po procesiji je slovesna sveta maša. Druga maša na veliko noč je ob 10.00.

Iskrena hvala vsem tistim, ki ste že ali še boste darovali za rože ob božjem grobu. Vaje za ministrante bodo v četrtek, petek in soboto ob 17.00.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE v Međugorje bo od 20. do 23. aprila 2016. Srečanje za romarje (vsa mesta so  že zasedena) bo 9. aprila ob 19.30 v cerkvi. ŠKOFIJSKO ROMANJE v Rim bo od 26. do 29. septembra 2016. Vabljeni, da se prijavite in povabite tudi sosede in prijatelje. Cena bo predvidoma 315 €.

V četrtek, petek in soboto (31. 03. do 02. 04. 2016) bodo  misijonski nagovori pri večernih svetih mašah. Povabljeni tudi k molitvenim uram, ki so vedno pol ure pred sveto mašo ter v petek še eno uro po maši. Tokrat jo pripravlja Skupina za samopomoč. V nedeljo, 3. aprila 2016 bo v naši župniji misijonaril g. Goran Kuhar, župnik v Murski Soboti.

Srečanje biblične skupine bo 31. marca 2016 po maši v župnijski učilnici. Pridružite se.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.