Dec 06 2015

2. ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

2. adventna nedelja             Foto: Branko Buzeti                                                        

Napovednik:

  • Včeraj smo v župnijski cerkvi imeli miklavževanje. Hvala vsem, ki ste sodelovali in pomagali pri izvedbi tega dogodka. Slike si lahko ogledate v galeriji (Foto: Branko Buzeti)
  • V ponedeljek po sveti maši bo prvo srečanje nove zakonske skupine. Povabljeni zakonci, ki se še niste vključili.
  • Pred družinskim referendumom nas Civilna iniciativa za ohranjanje vrednot družine in zakona vabi na srečanje z g. Alešem Primcem in salezijancem g. Petrom Pučnikom, ki bo v ponedeljek ob 17. uri v župnijski dvorani v Beltincih. Na srečanju nas bodo seznanili z vsemi posledicami spremembe zakona ter predstavili teorijo spola. Vabljeni!

2. adventna nedelja

  • V torek je praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. V Bakovcih bo sveta maša zjutraj ob 8.00, popoldne pa bo sveta maša v stolnici v Murski Soboti ob 17.00. Tam bomo ob škofu somaševali vsi duhovniki iz škofije, saj bo to skupni slovesni začetek škofijskega misijona, ki smo ga po župnijah že začeli v četrtek. Lepo vabljeni v čim večjem številu k tej sveti maši. Predstavnik vsake župnije bo pri sveti maši dobil misijonsko svečo, ki jo bomo v župnijskih cerkvah prižgali ob posebnih misijonskih dogodkih.
  • Katehistinja obvešča vse, ki pripravljajo božično igro, da bodo vaje v četrtek ob 17.00 in ne v sredo, kot so bili dogovorjeni (nekateri ključni igralci so v sredo zadržani).
  • V četrtek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine, ki jo vodita zakonca Marjetka in Jure Tikvič. Tudi ta skupina šele nastaja, zato se lahko pridruži še kakšen zakonski par.
  • V petek bo župnik nadaljeval adventno obiskovanje bolnikov. Do četrtka sporočite, koga naj obišče poleg tistih, ki jih redno obiskuje ob prvih petkih.

2. Adventna nedelja

  • V soboto bo velika spoved v naši župniji. Spovedovala bosta duhovnika z Tišine in Murske Sobote. Osnovnošolci bodo imeli skupno pripravo v župnišču in sicer 4., 5. in 6. razred ob 14.00, 7. in 8. pa ob 14.30. Deveti  razred in mladi so povabljeni na dekanijsko srečanje v Dobrovnik, kjer bo tudi priložnost za spoved (odhod iz Bakovec bo ob 18.30), kdor pa ne bo šel v Dobrovnik pa se lahko pridruži spovedi  za odrasle, ki se bo začela ob 15.00 in bo trajala do večerne svete maše. V nedeljo ne bo spovednikov od drugod.
  • Hvala g. misijonarju Boštjanu, ki je daroval sveto mašo in v nagovoru spodbudil k veselju. Pri izhodu boste dobili podobico, na kateri je molitev za misijon in pesem, ki jo bomo pred sklepnim blagoslovom zapeli. Pred tem pa še prisluhnimo poročilu seje ŽPS:

Poročilo 7. seje ŽPS Bakovci, 01. 12. 2015

 

Srečanje smo kot običajno pričeli z udeležbo pri sveti maši, nato pa smo v veroučni učilnici, po prebrani Božji besedi ter skupni molitvi, v tišini razmišljali o tem, kakšno mesto ima Božja beseda v našem življenju in kako, kdaj in na kakšen način nas najbolj nagovori.

V kratkem pogovoru, ki je sledil, smo nato svoje osebne izkušnje z branjem Svetega pisma ter trenutke, ko nas je le-to še posebej nagovorilo in zaznamovalo, podelili z drugimi člani in se dogovorili,  da do naslednje seje dnevno iz SP preberemo kratek odlomek (10 do 15 vrstic), mogoče tudi izpišemo misel, ki nas bo še posebej nagovorila ter na naslednji seji izkušnjo branja podelimo z ostalimi člani.

Izmed aktualnih dogodkov smo najprej omenili začetek škofijskega misijona ter  v zvezi z obhajanjem prvih četrtkov, petkov, sobot in nedelj prevzeli posamezne zadolžitve.

Dogovorili smo se, da bo poleg običajne molitve pred izpostavljenim Najsvetejšim,  vsak prvi četrtek po večerni sveti maši  srečanje Biblične skupine, vsak prvi petek po večerni sveti maši  pa molitvena ura, ki jo bodo izmenično pripravile in po svoje oblikovale skupine, ki delujejo v župniji. Dogovor s člani posameznih skupin po pripravljenem seznamu je prevzel g. župnik, župljane pa seveda vabimo, da se tako srečanj Biblične skupine, kot tudi molitvenih ur udeležijo, čeprav niso člani Biblične skupine oz. skupine, ki bo pripravljala molitveno uro.

Glede prvih sobot, ki so posvečene Mariji, smo se dogovorili, da z mesecem januarjem molitev RV pred sveto mašo vsako prvo soboto v mesecu prevzamejo in oblikujejo rože Živega rožnega venca. Nadalje smo se dogovorili, da člani sodelujoče skupine prevzamejo tudi branje pripravljenih uvodov v sveto mašo, branje uvoda na prve nedelje pa bomo prevzeli člani ŽPS-ja. Za vse te štiri prve dni v mesecu, bo v knjigi prošenj tudi dodatna prošnja ob obhajanju škofijskega misijona, zato naprošamo bralce, ki so po seznamu na vrsti za branje, da jo tudi preberejo. Za pravočasen izpis besedil – tako uvodov kot prošenj, bomo poskrbeli člani ŽPS-ja. Nato smo razdelili in prevzeli še zadolžitve pri deljenju podobic po svetih mašah na prvo nedeljo ter predvajanje misijonske pesmi in molitve preko platna tudi pri sveti maši ob 10. uri.

Ob začetku misijona je izšlo škofijsko glasilo Poti k Bogu, zato smo se dogovorili, da vsak član, v svojem volilnem okraju, po en izvod odda v poštni nabiralnik vsakega gospodinjstva.

V nadaljevanju nas je g. župnik seznanil z adventno spovedjo, ki bo v župniji naslednjo soboto, nato pa je sledil pogovor o svetem večeru oz. sodelovanju otrok pri otroški božičnici, kar je prevzela katehistinja Nives. Nekaj besed smo namenili tudi petju pri božičnici, zato vabimo in naprošamo člane otroškega zborčka, ki je pod vodstvom ga. Anite s petjem tako lepo sodeloval pri miklavževanju, da nadaljujejo z vajami, da bi tudi na sveti večer s svojim lepim petjem obogatili in polepšali božičnico. Pripravo in izvedbo polurnega programa pred polnočnico pa so, kot običajno, prevzele mlade pevke.

Srečanje staršev in otrok, krščenih v letošnjem letu, bo na nedeljo svete družine, t.j. 27. decembra, organizacijo in izvedbo tega dogodka ter pogostitev udeležencev, pa tudi pogostitev pred cerkvijo po  zahvalni sveti maši 31. decembra, so tudi letos prevzeli člani ŽK.

Skladno s pripravljenim Pastoralnim načrtom bomo tudi letos pripravili in izvedli koledovanje v župniji. Dogovorili smo se, da člani ŽPS v svojih okrajih sestavimo skupine, seveda pa vabimo in naprošamo župljane, da se tako kot prejšnja leta z veseljem odzovete našemu povabilu in se vključite v ekipo, da bi ponovno lepo pripravili iz izvedli ta dogodek. Koledovanje bomo izvedli v času od 26. – 30. decembra; o točnem datumu koledovanja po posameznih ulicah  boste župljani seznanjeni preko oznanil, seznam pa bo na vpogled tudi na oglasni deski v cerkvi in na spletni strani župnije.

Pod točko razno smo se pogovorili še o nujnosti naše udeležbe na bližajočem se referendumu, ko bomo odločali o prihodnosti naših družin pa tudi otrok, zgibanke z argumenti za udeležbo na referendumu ste prejeli prejšnjo nedeljo, nato pa smo nekaj besed namenili še božični okrasitvi zunanjosti cerkve, kar je prevzela ekipa iz prejšnjih let.

Ob koncu smo se še enkrat vrnili na škofijski misijon. Sklenili smo, da pri vseh svetih mašah, tudi med tednom, po obhajilu molimo najprej Molitev ob škofijskem misijonu, nato pa našo bakovsko molitev, molitev Duša kristusova pa za čas misijona opustimo. Nadalje smo sklenili, da vsako prvo nedeljo, takoj po oznanilih zapojemo misijonsko pesem Odpiram vrata Kristusu in sicer po napevu pesmi Kraljica venca rožnega. Dogovorili smo se, da besedilo pesmi pri obeh svetih mašah predvajamo preko platna. S to pesmijo smo tudi zaključili naše srečanje, sedaj pa vas vabim, da jo skupaj zapojemo tudi mi.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.