Okt 11 2015

28. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Molitveno srečanje na Kapeli

Napovednik:

  • Danes popoldne ob 15.00 bo praznovanje misijonske nedelje in molitveno srečanje na Kapeli. Vabljeni.
  • Prihodnjo soboto romamo na Goričko in v Porabje. Nekaj mest je še prostih. Odhod avtobusa izpred cerkve v Bakovcih ob 7.00, vrnitev okrog 20.00. Prevoz, vstopnine in večerja so vključeni v ceno romanja. Romarji vabljeni, da se dobimo na kratkem srečanju v četrtek po maši v cerkvi.
  • Prihodnjo nedeljo bodo po sveti maši ob 8.00 izredni delivci obhajila nesli obhajilo bolnikom na dom.

Molitveno srečanje na Kapeli

  • V nedeljo je misijonska nedelja. Osrednja slovesnost za vso Slovenijo bo ob 15.00 na Brezjah.
  • Nadaljujemo molitev rožnega venca z otroki pred sveto mašo po razporedu, kot je določen. Vabljeni tudi starši.
  • Hvala vernikom ulice Ob potoku, ki so okrasili cerkev za danes, za naslednjo nedeljo so na vrsti verniki Nove ulice.
  • Nova številka Družine je na razpolago.
  • V torek smo imeli srečanje ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

 

Poročilo 5. seje ŽPS Bakovci, 06. 10. 2015

 

Po udeležbi pri sveti maši smo srečanje nadaljevali v veroučni učilnici s kratko uvodno molitvijo in branjem božje besede oz. evangelija današnje nedelje Bogastvo in hoja za Jezusom ter duhovni del, po kratkem razmišljanju o prebranem svetopisemskem odlomku po metodi lectio divina, zaključili z molitvijo.

V pogovoru o aktualnih dogodkih nas je g. župnik najprej seznanil z dogajanjem v begunskem centru v Lendavi, kjer pa zaenkrat ni potrebe po naši vključenosti oz. konkretni pomoči.

Ker večina dogodkov, ki nas čakajo v mesecu oktobru, od nas ne zahteva posebnih priprav oz. angažiranja, smo se le na kratko pogovorili najprej o oktobrski rožnovenski pobožnosti oz. molitvi rožnega venca pred svetimi mašami, ko bodo kot prejšnja leta molitev med tednom po vnaprej določenem razporedu vodili veroučenci, ob nedeljah pa bodo po dogovoru posamezne desetke RV molili izmenično župljani.

Glede udeležbe članov ŽK na seminarju v Veržeju, ki je bilo v petek in v soboto ter romanja v Strunjan, ki bo 24. oktobra, so vse podrobnosti dogovorili člani ŽK na njihovi seji.

V nadaljevanju smo nato omenili še škofijsko romanje ministrantov v Szombathely, ki bo prav tako 24. oktobra in katerega se bodo udeležili tudi naši ministranti. Vse podrobnosti z ministranti oz. njihovimi starši  ureja in dogovarja g. župnik.

Glede praznika vseh svetih smo se strinjali s predlogom, da tudi letos ob 17. uri v cerkvi pričnemo z molitvijo RV za verne duše, nato pa smo omenili še Novi svetek – celodnevno češčenje, ki bo v župniji 8. novembra. Ker praznik letos »pade« na nedeljo in ker obenem tega dne obhajamo tudi zahvalno nedeljo, smo se dogovorili, razdelili in prevzeli posamezne zadolžitve tako glede organizacije celodnevnega češčenja po ulicah, kot tudi same priprave oz. okrasitve cerkve za zahvalno nedeljo in sodelovanja pri svetih mašah.

Glede Mini svetopisemskega maratona, ki smo ga zadnji dve leti pripravljali in izvedli v župniji je bil podan predlog, da ga letos zaradi težav oz. lanskoletnega slabega odziva tako s strani bralcev kot poslušalcev, letos opustimo, se pa bomo lahko vsi, ki to želimo, v branje in poslušanje božje besede vključili ob velikonočni vigiliji, ki bo za vso murskosoboško škofijo v naši cerkvi.

Pod točko razno nas je g. župnik seznanil z bližajočim se škofijskim misijonom in v zvezi z njim z misijonskimi pobudami, s katerimi bi lahko v času trajanja misijona obogatili naše župnijsko dogajanje. Dogovorili smo se, da o konkretnih dejanjih spregovorimo na naslednji seji.

Srečanje smo zaključili  z molitvijo.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.