Jun 14 2015

11. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Izpoved vere

Napovednik:

  • Verouk smo za to šolsko leto zaključili. Otroci bodo danes dobili spričevala. Naj bo to nagrada in spodbuda za versko življenje, ki ga nadaljujte v vaših družinah tudi čez poletje. Hvala vam starši in župljani za zgled verskega življenja ter seveda katehistinjama za pričevanje in poučevanje vere.
  • V ponedeljek po večerni sveti maši bo srečanje skupine Sveti Jožef.

Izpoved vere

  • V soboto, 20. 06. 2015 bo romanje bolnikov in invalidov na Brezje. Slovesna sveta maša bo ob 10.00. Na romanje lahko greste z osebnim prevozom, kdor pa želi romati z avtobusom, ki ga organizira škofija, naj sporoči do ponedeljka, 15. 06. 2015.  V nedeljo pa bo romanje oziroma proščenje pri Marijinem drevesu v Radmožancih. Ob 16.00 bo molitvena ura, ob 17.00 pa sveta maša.
  • V soboto, 20. 06. 2015 se želita poročiti Fartelj Martin in Kološa Sanja. Prihodnjo soboto pa Fister Iztok in Ljubič Karin (oklici).

Izpoved vere

  • Prihodnjo nedeljo, 21. junija, praznujemo dan župnije in krajevne skupnosti. Kot prejšnja leta bomo naše druženje tudi letos pričeli s sveto mašo ob 9.00 (maševal bo g. Toni Kmet) in ga nadaljevali s kratkim kulturnim programom, brezplačno pogostitvijo udeležencev ter ga zaključili z družabnim srečanjem s športnimi igrami. Tudi letos je župnija, seveda poleg pokritja polovice stroškov za topli obrok udeležencem in krašenja, zadolžena še za pogostitev s pecivom in vinom. Ker je obojega minulo leto primanjkovalo, bomo letos vino kupili, glede sladkih dobrot pa prosimo vse gospodinje oz. vsako družino, da tega dne v času od 7.30 – 8.45 na prireditveni prostor prinese krožnik peciva. Več o organizaciji dogodka je v poročilu seje ŽPS

Izpoved vere

  • V nedeljo bo popoldne ob 17.00 na ŠRC tudi nogometna tekma med ekipo duhovnikov Pax in ekipo Buzeti.

Izpoved vere

  • Nova številka družine je na razpolago.

Izpoved vere

  • Imeli smo sejo ŽPS. Poročilo:

Poročilo 3. seje ŽPS Bakovci, 02. 06. 2015

 

Tudi tokratno srečanje smo po udeležbi pri sveti evharistiji in kratki uvodni molitvi nadaljevali najprej z branjem Božje besede Hudi duh bo premagan, nato pa je vsak član iz prebranega odlomka izbral en stavek oz. eno misel, ki ga je najbolj nagovorila ter jo podelil z ostalimi. Največkrat izbran stavek »kdor spolnjuje Božjo voljo, ta je moj brat, sestra in mati«,  je potrdil naše zavedanje, da je za življenje poleg telesne hrane pomembna in potrebna tudi duhovna hrana, torej Božja beseda, ter potrdil tudi naše zavedanje velike odgovornosti, ki jo imamo kot člani ŽPS-ja do župljanov, da z dobrim in zglednim življenjem na vsakem koraku pričujemo za Kristusa in spolnjujemo njegov nauk.

Sledil je pogovor o aktualnih dogodkih, pri čemer smo najprej le omenili današnji zaključek verouka in slovesno izpoved vere devetošolcev, nato pa smo glavnino časa namenili Dnevu župnije in Krajevne skupnosti, ki bo v nedeljo 21. junija v šotoru na Športno rekreacijskem centru.  Kot prejšnja leta bomo naše druženje tudi letos pričeli s sveto evharistijo (maševal bo g. Toni Kmet) in nadaljevali s kratkim kulturnim programom, brezplačno pogostitvijo udeležencev ter ga zaključili z družabnim srečanjem s športnimi igrami, zato smo najprej dorekli, razdelili in tudi prevzeli posamezne zadolžitve v zvezi s pripravo in izvedbo tega dogodka. Kot običajno je tudi letos župnija, seveda poleg pokritja polovice stroškov za topli obrok udeležencem in krašenja, zadolžena še za pogostitev s pecivom in vinom. Ker je obojega minulo leto primanjkovalo, smo se glede vina strinjali s predlogom g. župnika, da ga letos nabavi oz. kupi župnija. Glede sladkih dobrot pa smo se dogovorili, da vsak član prinese nekaj peciva, seveda pa se tudi na vse ostale gospodinje oz. na vsako družino obračamo s prošnjo, da tega dne v času od 7.30 – 8.45 na prireditveni prostor prinese krožnik preprostega oz. za delo nezahtevnega peciva.

V nadaljevanju smo nato razdelili še zadolžitve za Anino proščenje, ki bo 26. julija in ko nas bo pri slavnostni sveti maši nagovoril br. Jurij Štraus iz Kančevec, nato pa smo omenili še romanje s kolesi v Turnišče, na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja t.j. 14. avgusta.

Poleg omenjenega dogodka nas v mesecu avgustu čaka še priprava in izvedba Halasovega molitvenega shoda v Veliki Polani, 21. avgusta zvečer, s katerim bomo poleg 70-letnice mučeniške smrti Daniela Halasa, obeležili še 70-letnico konca 2. svetovne vojne in s tem priključitve našega Prekmurja Sloveniji, zato smo tudi za ta dogodek izbrali ekipo, ki bo pripravila molitveno uro in ostalo liturgično sodelovanje.

Glede župnijskega oratorija za otroke, ki je bil predviden za drugo polovico avgusta, smo se dogovorili, da ga zaradi sovpadanja z omenjenimi pastoralnimi dogodki, preložimo oz. izvedemo v jesenskem času.

Pod točko razno smo se dogovorili, da z mesecem julijem pričnemo s krašenjem cerkve po ulicah in se strinjali s pobudo g. župnika, da v tem času, če je to le mogoče, uporabimo večinoma domačo cvetje. Seznam krašenja po ulicah bo (je) izobešen na oglasni deski, tako da se lahko verniki posameznih ulic, glede na to, da so dopusti pred vrati, pravočasno dogovorijo o vsem potrebnem.

S strani g. župnika smo bili seznanjeni še z željo nekaterih župljanov po enodnevnem romanju. Podan je bil predlog, da v jesenskem času poromamo k Marijizell v bližnjo Avstrijo ali pa obiščemo nekatere izmed številnih in lepih cerkva v našem Prekmurju oz. se podamo na pot v kakšno drugo svetišče v naši bližini.

Srečanje smo zaključili s kratko molitvijo.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.