Maj 10 2015

6. VELIKONOČNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Birma v Bakovcih

Napovednik:

  • Včeraj smo slovesno praznovali sveto birmo. Hvala birmancem, staršem, botrom in vsem ostalim, ki ste pomagali lepo doživeti ta praznik.
  • Nadaljujemo šmarnično pobožnost vsak večer (razen v nedeljo) ob 19.00. Povabljeni otroci in starši.

Birma v Bakovcih

  • V ponedeljek smo vabljeni na krvodajalsko akcijo (…nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da kdo da življenje za svoje prijatelje… isti sok se pretaka … vinska trta in mladike) ob 11.30 na Transfuzijskem oddelku v Rakičanu.

Birma v Bakovcih

  • V ponedeljek po večerni sveti maši bomo imeli srečanje Župnijske Karitas.
  • V torek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sveta Ana.
  • V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Sveta maša bo zvečer ob 19.00.

Birma v Bakovcih

  • V petek začenjamo devetdnevnico pred prvim svetim obhajilom. Pridite vsi prvoobhajanci in starši. V soboto pa bomo imeli duhovno pripravo pred prvo sveto spovedjo za prvoohjance in starše. Zberemo se pred župnijsko cerkvijo v Bakovcih ob 8.00 in se skupaj odpeljemo v Kančevce. Popoldne ob 16.00 se bomo vrnili in v naši župnijski cerkvi imeli prvo sveto spoved za prvoobhajance.

Birma v Bakovcih

  • Nova številka Družine in majniška številka Ognjišča je na razpolago.
  • Imeli smo sejo ŽPS. Prosim za zapisnik.

Poročilo 2. seje ŽPS Bakovci, 04. 05. 2015

 

Duhovni del našega srečanja smo pričeli z udeležbo pri sveti evharistiji in ga nato nadaljevali v veroučni učilnici z molitvijo Marija varuhinja življenja ter branjem svetopisemskega odlomka oz. evangelija današnje nedelje – Kdor zares ljubi, dá življenje za svoje prijatelje. Sledilo je kratko premišljevanje in pogovor o prebrani božji besedi, nato pa je vsak član iz prebranega svetopisemskega odlomka izbral eno misel, ki ga je še posebej nagovorila oz. se ga dotaknila ter jo podelil z ostalimi člani.

Izmed aktualnih dogodkov smo najprej omenili včerajšnjo slovesnost svete birme in naše zadolžitve pri izvedbi tega dogodka, nato pa še slovesnost prve svete spovedi in prvega svetega obhajila.

Ker bomo tudi letos bodoče prvoobhajance po opravljeni prvi sveti spovedi, ki bo v soboto 16. maja, v župnišču pogostili s sladkim prigrizkom in sokom, smo najprej določili ekipo, ki bo za ta dan napekla nekaj peciva in poskrbela za pogostitev naših prvoobhajancev, nato pa še ekipo, ki bo na dan prvega svetega obhajila, t.j. v nedeljo 24. maja, pripravila vse potrebno za pogostitev prvoobhajancev in njihovih staršev in v času med 9. in 10. uro v župnišču prevzemala tudi pecivo in pijačo, ki ju boste prinesli starši za pogostitev.

Glede šmarnične pobožnosti smo se dogovorili, da tudi letos vse pridne šmarničarje – torej tiste otroke, ki bodo redno obiskovali šmarnice, nagradimo z zaključnim športno-družabnim srečanjem, ki bo v ponedeljek 01. junija v popoldanskih urah. Kje srečanje bo, kaj vse bomo na njem počeli in kaj vse si bomo tokrat, seveda zopet čisto sami pripravili za pod zob – vse to naj zaenkrat ostane še skrivnost.

V nadaljevanju smo se nato pogovorili še o prazniku Svetega Rešnega Telesa in Krvi oz. Telovega, ko bomo kot običajno postavili in okrasili štiri oltarje ter na koncu omenili še dan Župnije in Krajevne skupnosti, ki bo v nedeljo 21. junija.  Vse podrobnosti glede tega dogodka bodo dorečene v naslednjih dneh, zato smo izbrali predstavnike, ki bodo skupaj z g. župnikom zastopali župnijo pri dogovarjanju oz. usklajevanju vsega potrebnega s Krajevno skupnostjo.

Kot običajno, je tudi letos župnija zadolžena za pripravo in izvedbo svete maše ter za pogostitev s pecivom. Glede omenjenega dogodka smo se v pogovoru dotaknili športnega dela srečanja, ki bo sledil pogostitvi vseh udeležencev in se strinjali, da bi naj tudi letos vsak volilni okraj imel svojo ekipo in sodeloval pri športnih igrah. Naprošamo župljane, ki ste lani že bili del teh ekip, pa tudi vse tiste, ki bi se želeli vanje vključiti in sodelovati v športnih igrah, da to čimprej sporočite vašemu predstavniku ŽPS-ja, da bo v svojem okraju, do našega naslednjega srečanja, ki bo v začetku meseca junija, lahko sestavil ekipo.  Na tem srečanju bomo nato dorekli vse podrobnosti glede priprave in izvedbe omenjenega dogodka.

Pod točko razno nas je g. župnik seznanil še z župnijskim romanjem v Torino, nato pa smo s kratko molitvijo zaključili naše srečanje.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.