Sep 14 2014

24. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Stoletni jubilant

Stoletni jubilant 2Napovednik: 

 • Prejšnjo nedeljo smo krstili Alena Škrobarja iz ulice ob Potoku in Eneja Žlebiča iz  Poljske ulice; danes pa smo krstili Nala Kodba iz Nove ulice ter Klaro Pertoci  iz Malih Bakovec. To je bil letos že šestnajsti krst. Bogu hvala dar življenja in za dar vere,  ki ga želite starši omogočiti svojim otrokom.
 • Ta dar vere ves čas skrbno negujte pri sebi in pri otrocih. Otrokom dajte zgled krščanskega življenja. Tudi s prejemanjem zakramentov, svete poroke, svete spovedi, svete maše… Vaše družine naj postanejo odločujoč dejavnik oblikovanja vrednot. Ne šola, ne družba, ne Cerkev ne morejo dati in tudi nimajo odgovornosti primarne vzgoje. To je naloga in možnost družine, v kateri ste starši »zakon«. Institucije in društva vam lahko pri tem pomagamo. Taka pomoč je tudi župnijska kateheza ali verouk. Mnogi starši ste prišli tudi letos vpisat svojega otroka k verouku.  S tem ste sprejeli pravila, ki vključujejo redno obiskovanje svete maše, prihajanje na srečanja za starše, spodbujanje otroka pri verskem napredovanju. Noben trener ali učitelj glasbene šole ne more pristati na to, da bi otroci k  njemu hodili samo preživljat tisto uro, brez da bi doma vadili in ne pokazali nobenega interesa za napredovanje. Če starši presodijo (presodite), da je za versko vzgojo dovolj to, kar lahko svojim otrokom nudite v okviru svoje družine, imate vso pravico, da vaš otrok ne obiskuje župnijske kateheza.  V tem primeru se bo kot odrasel (po 18. letu) lahko vpisal v katehumenat – dvoletno pripravo na potrditev v  veri in na prejem zakramentov uvajanja.
 • Za tiste, ki ste že dopolnili osemnajst let in še niste prejeli zakramentov svetega krsta, birme ali evharistije, je možnost, da se vpišete v katehumenat, ki se bo začel  v Murski  Soboti v petek, 19. septembra 2014 ob 20.00 v veroučni učilnici.
 • V soboto, 20. septembra 2014 bo vseslovensko srečanje mladih v Stični. Nekateri mladi so se že prijavili. Prijave zbiramo še danes, potem bomo prijavljenim sporočili točno uro in kraj odhoda avtobusa. Lepo vabljeni.

Praznovanje stoletnice

 • Ta teden začenjamo župnijski verouk. Velja urnik, kakor je objavljen. Sprememba v tem tednu, ko je za vse veroučence sveta spoved, je za 3. in 4. razred, ki imata tokrat verouk v torek in ne v petek in sicer 3. razred ob 14.30, 4. razred pa ob 15.00. Posebej lepo vabim in pozdravljam tiste veroučence, ki boste v torek ob 17.00 skupaj s svojimi  starši prvič prišli k verouku.

Razpored verouka za leto 2014/15:

RAZRED:
TOREK
(katehistinja Marjana)
PETEK
(katehistinja Nives)
PETEK
(župnik)
1. razred
17.00
2. razred
14.00
3. razred
16.00
4. razred
15.00
5. razred
16.00
6. razred
15.00
7. razred
17.00
8. razred
16.00
9. razred
15.00
mladi
20.00

Ta teden  sprememba za 3. in 4. razred (ter mlade, ki jim v petek odpade srečanje zaradi Stične):

 1. razred: torek ob 14.30 – 15.00 (župnik)
 2. razred: torek ob 15.00 – 15.30 (župnik)
 • Hvala za sinočnjo molitev za mir v svetu, v nas in v naši  okolici.
 • Tisti, ki ste se prijavili na romanje na Bavarsko boste lahko v ponedeljek po sveti maši (ali v naslednjih dneh) dobili vrnjeno akontacijo.
 • V torek po sveti maši bo v župnišču srečanje zakonske skupine Sv.  Ana.

praznovanje stoletnice 2

 

 • Zakonski jubilanti, ki praznujete 5, 10, 15… let zakona ste dobili vabila na srečanje zakonskih jubilantov, ki bo 12. oktobra ob 10. v župnijski cerkvi v Bakovcih. Če kdo, ki letos praznuje obletnico, ni dobil vabila, naj se, prosim, oglasi v zakristiji ali naknadno sporoči ga. Renati Meolic.
 • Nova številka Družine je na razpolago.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.