Sep 07 2014

23. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

LudbregNapovednik:

  • Včeraj smo romali v Ludbreg, kraj evharističnega čudeža, kjer se je vino pri sveti maši vidno spremenilo v kri. Romanje je bilo poživitev naše vere v skrivnost Evharistije in priložnost za molitev ter prošnjo in zahvalo za mnoge potrebe življenja.

Ludbreg

  •  Načrtovano romanje na Bavarsko smo odložili do pomladi, saj se je do predvidenega roka prijavilo premalo število romarjev. Akontacije dobite v celoti vrnjene predvidoma v ponedeljek, 15. 9. 2014 po večerni sveti maši ali v naslednjih dneh.
  • Maši v ponedeljek in torek ob 10.00 bosta na domu slavljencev. Dobrodošli sosedje oziroma tisti, ki so vas domači povabili.
  • Začenjamo novo šolsko in veroučno leto. Vpis k verouku bo v ponedeljek od 8.00 – 9.00 in popoldne od 16.00 – 18.00 za otroke od prvega do  4. razreda ter v torek ob istem času za otroke od 5. do 9. razreda. Prosim vse starše, da vpišejo svojega otroka k verouku. Ob vpisu prosim, da prinesete tudi podpisan izkaz in prispevek za verouk. Prispevek bo tako kot lani, dvakrat po 20 € za celo leto. Veroučne učbenike in delovne zvezke lahko kupite v Kleklovi knjigarni. Verouk bomo začeli naslednji teden. Urnik pa objavljamo že sedaj, da boste lahko uskladili z drugimi obveznostmi.

Ludbreg

Predviden razpored verouka za leto 2014/15:

RAZRED:
TOREK
(katehistinja Marjana)
PETEK
(katehistinja Nives)
PETEK
(župnik)
1. razred
17.00
2. razred
14.00
3. razred
16.00
4. razred
15.00
5. razred
16.00
6. razred
15.00
7. razred
17.00
8. razred
16.00
9. razred
15.00
mladi
20.00

Prvi razred ima verouk skupaj s starši.

  • V petek po večerni sveti maši srečanje za mlade v župnišču.
  • V soboto, 13. 9. 2014 po večerni sveti maši  bo molitev za preganjane kristjane in za mir na svetu. Različne skupine povabljene, da aktivno oblikujete molitev. Predloge in pobude posredujte župniku.

„ﻦ – N“ je črka , s katero pristaši Kalifata islamske države v Iraku označijo krščanske hiše in sakralne zgradbe. Poleg nje opozorilo v črnem pravi, da gre za „lastnino Islamske države“.  Je petindvajseta črka arabske besede in v tem primeru pomeni „Nasrani – Nazarenec“, kar je že z začetkov Islama v VII. stoletju v Koranu slabšalni izraz za kristjane. Zdaj je simbol novega genocida nad iraškimi kristjani v XXI. stoletju.

Od malega sem doživljal, da so nas bodisi v šoli bodisi na ulici, bodisi učitelji bodisi sošolci in sosedje klicali „kristjani“, „nazarenci“, „umazanci“ in „neverniki“ – Kafir: كافرﻮﺳﺦﻧﺼﺮاﻧﻲ. Pravili so nam: „Končali boste v peklu, če se ne spreobrnete v islam.“ Še se spomnim, ko sem bil zelo majhen, je oče gradil našo hišo. Sosedje muslimani so govorili: „Dobro jo napravite, kajti prej ali slej bo naša, ko vas bomo izgnali od tod.“

(iz intervjuja z Raadom Salamom Naamanom, Iraškim kristjanom kaldejskega obreda)

  • Nova številka Družine je na razpolago.

Poročilo 43. seje ŽPS Bakovci, 30. 8. 2014

 

Glede na dejstvo, da smo že na seji tajništva ugotavljali, da v mesecu septembru ni posebnih pastoralnih dogodkov, ki bi zahtevali večjo pripravo in angažiranost članov ŽPS, smo naše prvo podopustniško srečanje opravili v uvodnem delu družabnega srečanja, ki smo ga 30. avgusta pripravili za vse člane ŽPS, ŽK in župnijske sodelavce, ki so sodelovali pri strežbi na Dnevu župnije.

Kot običajno, smo srečanje pričeli z uvodno molitvijo, nato pa v duhovnem delu, ob prebranem besedilu, na kratko razmišljali o doživljanju in prepoznavanju svoje življenjske poklicanosti.

Ker so seji prisostvovali tudi člani ŽK in ostali župnijski sodelavci, smo nato v nadaljevanju izvedli kratko anketo, s katero smo, z vidika organizacije, vsebine in vpliva na vero oz. medsebojno povezanost v župniji, ovrednotili sledeče pastoralne dogodke: Dan župnije, Materinski (starševski) dan, Mini svetopisemski maraton, Koledovanje in Misijonske skrinje. Z rezultati ankete bomo člani ŽPS seznanjeni na oktobrski seji, župljani pa preko zapisnika omenjene seje.

Sledila je kratka predstavitev pastoralnih prioritet za naslednje pastoralno leto, ki jo je podal g. župnik, nato pa smo se na pogovorili še o aktualnih dogodkih, ki nas čakajo v mesecu septembru.

G. župnik nas je najprej seznanil z aktivnostmi za verouk oz. katehezo v tem veroučnem letu (vpis otrok, plačilo prispevka, začetek kateheze), nato pa nas je predstavnica župnije v Dekanijskem odboru za družine seznanila s srečanjem družin v Kančevcih, ki bo na Slomškovo nedeljo, 28. septembra. Ker se pripravlja bogat, tako duhovni, kot tudi družabni program, poskrbljeno pa bo tudi za animacijo oz. varstvo najmlajših, seveda vabimo vse družine, da se tega dne udeležijo omenjenega srečanja.

Istega dne, t.j. 28. septembra, bo v naši župniji blagoslov traktorjev.  O vseh podrobnostih glede obeh dogodkov bo župljane preko oznanil seznanil g. župnik.

V nadaljevanju smo nato omenili še srečanje zakonskih jubilantov. Ekipa za pripravo srečanja bo razposlala vabila zakoncem, ki letos praznujejo 5., 10., 15., 20. in naprej vsako peto obletnico poroke, srečanje pa bo, zaradi katehetske nedelje, ki jo bomo obhajali prvo nedeljo v oktobru, v župnijski cerkvi drugo nedeljo v oktobru, t.j. 12. oktobra, pri sveti maši ob 10. uri.

Delovno srečanje smo zaključili s kratko molitvijo, nato pa smo nadaljevali z družabnim in športnim srečanjem.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.