Jun 08 2014

BINKOŠTI

Objavljeno v Oznanila

Sveti  duh

Napovednik: 

  • Minulo nedeljo smo za poplave nabrali 760 €. Bog povrni.
  • V torek  imamo zaključek verouka. Otroci  6., 7. in 8. razreda se zberejo ob 14.00 v cerkvi, kjer bo najprej srečanje z dekanom in izpraševanje, nato sveta spoved ter podelitev veroučnih izkazov. Ob 15.30 pa bo srečanje veroučencev 2., 3., 4. in 5. razreda v cerkvi, kjer bo srečanje z enako vsebino kot predhodna skupina.
  • V četrtek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine sv. Ana in sv. Jožef.
  • V soboto ob 17.00 bo srečanje ministrantov v župnišču.
  • V nedeljo po sveti maši ob 8.00 nesejo izredni delivci obhajilo bolnikom na dom. Pri sveti maši ob 10.00 imajo devetošolci izpoved vere.
  • Prisluhnimo zapisniku  seje ŽPS

 

Poročilo 42. seje ŽPS Bakovci, 3. 6. 2014

 

Naše srečanje, zadnje pred dopustniškimi dnevi, kot tudi zadnje v tem pastoralnem letu, smo pričeli z udeležbo pri sveti evharistiji ter nadaljevali z branjem svetopisemskega odlomka – Prilika o sejalcu,  katerega seme je, navkljub njegovemu trudu in prizadevanju, zmožno rasti in obroditi obilen sad le, če je v zemlji sprejeto. Zato smo že pri sveti evharistiji, na kratko pa nato tudi na našem srečanju, najprej razmislili o rasti semen Božjega kraljestva v našem življenju ter o našem sprejemanju Božje volje ter zavedanju, da smo le del Božjega načrta.

V nadaljevanju smo na kratko ovrednotili tri pastoralne dogodke, ki smo jih že v začetku leta izpostavili kot dogodke, ki jim je potrebno dodatni novo vsebino in obliko. Omenjeno smo v celoti dosegli pri izvedbi praznovanja Materinskega oz. starševskega dne, ki je bil lep in vsebinsko oz. duhovno zelo bogat dogodek; bližajoče se praznovanje Dneva župnije in KS bomo z omenjenega vidika ovrednotili na naslednji seji; zakonski večeri po domovih, kot tretji izpostavljeni pastoralni dogodek, pa niso zaživeli in jim bo potrebno v naslednjem pastoralnem letu nameniti še več pozornosti in dela. Enakega mnenja smo bili tudi glede oblikovanja oz. ustanavljanja nove, starostno mlajše, zakonske skupine, ki je prav tako predvidena za jesenski čas.

Izmed aktualnih dogodkov smo najprej le omenili Praznik Sv. Rešnjega Telesa – Telovo oz. pripravo štirih oltarjev, saj gre za že ustaljen dogodek ter nato razdelili in prevzeli tudi zadolžitve pri bližajočem se Dnevu Župnije in KS Bakovci, ki bo 22. junija na ŠRC. Ker je tudi letos župnija zadolžena za pogostitev s pecivom in vinom, naprošamo najprej vse gospodinje, da za ta dan napečejo nekaj peciva in ga, kot običajno, na dan dogodka v času od 7.30 – 9.00 ure predajo na prireditvenem prostoru in pa vse vinogradnike, da do sobote 21. junija, v gostilno Stara Möra, prinesejo oz. za prireditev namenijo nekaj vina. Tudi letos bo brezplačna pogostitev vseh udeležencev s toplim obrokom, nato pa še športne igre, pri katerih sodelujejo tudi ekipe vseh osmih volilnih okrajev župnije, zato smo tudi v zvezi s tem dorekli zadnje podrobnosti.

Nekaj besed smo nato v nadaljevanju namenili še župnijskemu oratoriju za otroke, ki bo od 25. – 27. junija. Ker bosta na dan zaključka oratorija t.j. 27. junija  župnijo obiskala tudi zakonca Siter – idejna ustanovitelja, ne le naših bakovskih, ampak številnih zakonskih skupin po vsej Sloveniji, smo se dogovorili, da bo tega dne sveta maša izjemoma popoldan ob 17. uri in sicer v šotoru na ŠRC. Vabimo vse župljane, posebej vse zakonce naše župnije, ne le tiste, ki ste vključeni v eno izmed zakonskih skupin, da se tega dne udeležite omenjene svete maše, saj jo bosta zakonca Siter obogatila s svojim pričevanjem in nagovorom.

Glede nogometnega turnirja med veteranskimi ekipami posameznih predelov Bakovec, ki ga organizira g. Robert Smodiš, nas je g. župnik obvestil, da se bo le-ta izvedel sredo 25. junija, s pričetkom ob 16.00 na ŠRC, nato pa smo se pogovorili tudi o župnijskem proščenju – o Aninem, ko nas bo obiskal in sveto mašo daroval letošnji novomašnik iz Cankove, g. Zoran Car.

V nadaljevanju smo omenili še molitveno srečanje članov ŽPS, ki bo avgusta in romanje s kolesi k Mariji pod Logom v Turnišče, ki bo na predvečer praznika Marijinega vnebozvetja ter romanje s kolesi h Gradu, na sam omenjeni praznik. S podrobnostmi o obeh romanjih, bomo župljani seznanjeni preko oznanil.

Ob koncu nam je g. župnik naznanil še škofijsko romanje v Ludbreg, ki bo 06. septembra in župnijsko romanje na Bavarsko, ki bo od 18. do 21. septembra. Za obe romanji se že lahko prijavite pri g. župniku.

Pod točko razno smo bili seznanjeni še z dogovorom o uradnem prevzemu bivalnega kontejnerja dne 28. junija, ki ga je ŽK, s pomočjo donatorskih sredstev, nabavila za našega sovaščana ter se glede praznovanja zakonskih jubilantov dogovorili, da ga, podobno kot lani, izvedemo konec septembra oz. oktobra. Točen datum dogovorimo na naši septembrski seji.

Srečanje smo zaključili s kratko molitvijo.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.