Sep 22 2013

25. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Blagoslovitev traktorjev

Danes želimo blagosloviti traktorje. Pa ne samo traktorje, ampak predvsem traktoriste in njihovo delo.  Traktorji so samo stroji, ki pa potrebujejo gospodarja.

Blagoslovitev traktorjevSlomšek je zapisal, da moramo umno gospodariti in skrbno delati, tako da nam bo delo v korist in v zveličanje.

V takih primerih so kmetje že nekdaj prišli k zgodnji sveti maši in župnik jim je dal blagoslov in jih odvezal od nedeljskega počitka. Tako so  z božjim blagoslovom in dobrohotnim pogledom tistih, ki niso delali, odšli po svojih opravilih.

Priporočimo se blaženemu Antonu Martinu Slomšku, zavetniku kmetov, kmetijstva in kmetijskega slovstva, da bomo DOBRI GOSPODARJI zemlje, dela in svojih življenj.

Hvala vernikom iz Nove ulice, ki so okrasili cerkev, za prihodnjo nedeljo prosim, da jo okrasijo verniki iz Mlinske ulice.

Blagoslovitev traktorjevV tem tednu ste jubilanti, ki praznujete 5, 10, 15,… 65 obletnico poroke, dobili vabila na skupno praznovanje, ki bo 20. oktobra v naši župnijski cerkvi. Če kdo, ki letos obhaja obletnico, ni dobil vabila, naj, prosim, sporoči ge. Renati Meolic ali ge. Doroteji Zadravec.

V sredo, 25. septembra 2013 bo ob 18.00 uri v dvorani vaškega doma srečanje. Gost večera bo dr. Karel Gržan, ki bo na njemu lasten zanimiv način spregovoril o vzgoji kot Brezmejni ljubezni z mejami. Kaj vse se skriva za tem, bomo odkrili tisti večer. Lepo vabljeni očetje, mame, tete in drugi sorodniki, ki jih lahko povabite na sredino srečanje.

Nova številka družine je na razpolago.

Blagoslovitev traktorjev

foto: Vinko Lukač

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.