Maj 26 2013

NEDELJA SVETE TROJICE

Objavljeno v Oznanila

birma2013

Danes smo obhajali v naši župniji praznik potrditve v veri – sveto birmo. Hvala vsem, ki ste sodelovali v pripravi in obhajanju tega dogodka. Iskrena hvala birmovalcu g. škofu Petru Štumpfu, katehistinji Marjani Talian, staršem, botrom, birmancem, pevcem… in vsem, ki ste birmance v njihovi pripravi spremljali z molitvijo.
V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi ali TELOVO. Sveta maša bo ob 8.00 in zvečer ob 18.30. Po maši bo procesija s Sv. Rešnjim Telesom. Naprošam vse tiste, ki postavljate oltarje, da to tudi letos storite tako lepo kot prejšnja leta. Enako se priporočam tudi za nošenje neba in sveč. Lepo vabim vse veroučence, mladino in odrasle k sveti maši in telovski procesiji. Otroci naj prinesejo cvetje v košaricah in ga trosijo pri oltarjih. Procesija in blagoslov pri oltarjih je namenjena za blagoslov naših domov, polj in vsega našega dela.
V petek bom obiskoval bolnike po domovih, ker smo prihodnji teden na župnijskem romanju v Lurdu.
Nova priložnost za romanje bo od 4. do 6. julija, kakor je že bilo oznanjeno. Letos obhajamo 1150 obletnico prihoda slovanskih apostolov Cirila in Metoda na Moravsko in v naše kraje, zato bo romanje povezano s sprejetjem vere naših prednikov in obenem priložnost za poglobitev svoje oseben vere. Romanje organizira agencija Ariturs. Cena romanja je 189 €, ob prijavi je potrebno plačati 50 €. Prijave zbiramo na župnijskih uradih, predvidoma do 31. maja 2013. Na mizici za tisk so listi z opisom poti.
Nova številka Družine in Ognjišča je na razpolago in tudi knjige za darilo lahko kupite.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.