Mar 17 2013

5. POSTNA – TIHA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

get_img

V sredo  smo imeli smo srečanje bralcev božje besede. Dogovorili smo se glede nekaterih pravil, ki jih bomo skušali enotno upoštevati.  Če v začetku še ne bo vse enotno in usklajeno, skušajte to sprejeti z razumevanjem.

Ta teden poteka radijski misijon na Radiu ognjišče. Veliko lepih priložnosti za duhovno poglobitev. Program je v zloženkah, ki jih lahko vzamete na mizici.

Danes popoldne bo še spovedovanje od 14.00 naprej. Ob 15.00 bo sveta maša za bolnike in ostarele. Kdor ne bo mogel danes k sveti spovedi, bo imel priložnost še med tednom pred mašo ali v sosednjih župnijah, kjer bodo velike spovedi.

V ponedeljek bo v naši župniji gost g. Karel Gržan. Ob 17.00 bo sveta maša, ob 17.30 pa bo imel nagovor za starše. Vabljeni vsi starši (otroci so vam prinesli vabila) in vsi, ki želite prisluhniti  bogati besedi g. Karla Gržana.

V torek je god sv. Jožefa, sozavetnika naše župnije. Lepo vabljeni k sveti maši ob 8.000 ali ob 18.00.

V sredo on 16.30 bodo vaje za glasbeno skupino, ki bo nastopila na prireditvi za starše. Pridite.

V četrtek  bodo otroci 3. razreda začeli verouk ob 15.30, da bodo lahko imeli tudi kratke pevske vaje za sobotno prireditev.

Zadnje vaje (generalka)  vseh, ki boste sodelovali na prireditvi za starše bo v soboto ob 9.00.

V petek bom spovedoval bolnike na domu. Začel bom na Poljski ulici, nato  Novi, Vrtni in ob potoku, nadaljeval v Prečni, Zvezni, Malih Bakovcih, Mladinski, Stari, Soboški, Cvetni, Kroški in Panonski ulici.

V soboto ob 16.00 organizira Krajevna skupnost skupaj z župnijo prireditev za starše. Lepo vabljeni.  Ob 18.00 pa bo v cerkvi sveta maša, kjer bodo prav tako sodelovali otroci.

Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Tudi letos smo dobili nekaj oljčnih vejic, ki jih lahko kupite,  vendar vas tudi vabim, da kot družina skupaj  z otroki naredite presmec iz domačega zelenja. Ob 10.00 bo blagoslov pred župniščem, ob 8.00 pa v župnijski cerkvi.

Nova številka Družine je na razpolago.


Molitev za družino ob materinskem dnevu

Sveti, Troedini Bog, ti si Ljubezen. Slavimo te in hvalimo, ker si ustvaril družino, da se tvoja Ljubezen po njej uresničuje in razširja.

V času, ko se želi razvrednotiti družino očeta, matere in otrok, se milostno ozri na nas, da bomo uresničevali tvoj načrt Ljubezni.

Prosimo te, da bi vsi kristjani s pogumom in javno besedo zavzeli za vrednoto družine ter jo posredovali našim mladim. Naše družine, naš narod in naše voditelje izročamo v varstvo Matere Marije, svetega Jožefa in drugih zavetnikov družine.

Stvarnik družine, sprejmi naše prošnje in jih usliši po Kristusu. našem Gospodu. Amen.

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.