Jan 13 2013

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA

Objavljeno v Oznanila

Napovednik:

  • Ta teden bo reden verouk po urniku.
  • V četrtek bodo vaje za kitariste in pevce ob 16.00 v župnišču.
  • V soboto po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine Sv. Jožef.
  • Prihodnjo nedeljo bodo delivci obhajila po sveti maši ob 8.00 nesli obhajilo bolnikom na dom.

Prijavite se lahko za romanje v Lurd, ki bo od 3. – 7. junija 2013. Cena je 389 €, ob prijavi je potrebno plačati 100 €. Podrobnejša predstavitev romanja bo v nedeljo, 27. januarja 2013 ob 9.00 v župnijski cerkvi.

Prisluhnimo zapisniku s seje ŽPS…

Poročilo 27. seje ŽPS Bakovci, 9. 1. 2013


Naše prvo srečanje v tem koledarskem letu smo pričeli z uvodno molitvijo – z izpovedjo vere.

V duhovnem delu smo se pogovarjali o tradicionalni in osebni veri katoličana ter o naši poklicnosti k osebnem pričevanju za vero. V razgovoru smo ugotavljali, da je tradicionalna vera še vedno zakoreninjena v našem okolju in je temelj na katerem gradimo svojo osebno vero. Nova evangelizacija slehernemu izmed nas nalaga, da odločno in pogumno oznanjamo veselo novico o razodetju Boga v Jezusu Kristusu ter vabimo k spreobrnjenju in k veri. Da bi lahko izpolnili to nalogo, mora vsak posameznik v prvi vrsti najprej pri sebi odkriti in obnoviti pripadnost Kristusu. Bili smo mnenja, da branje Svetega pisma, prejemanje zakramentov, vzgled svetnikov, molitev in razna dobra dela predstavljajo tisti most, po katerem lahko sleherni izmed nas preide iz tradicionalne do osebne vere – torej do osebnega srečanja s Kristusom kot Odrešenikom in darovanja samega sebe drugemu v ljubezni.

Od aktualnih dogodkov, ki nas čakajo v mescu januarju smo najprej omenili škofijsko srečanje kolednikov, ki je bilo včeraj v Veržeju in katerega so se udeležile tudi koledniške skupine iz naše župnije. Ob tem smo izrazili svoja mnenja, vtise in doživetja ob koledovanju, ki smo ga v mesecu decembru prvič izvedi v župniji. Bili smo mnenja, da je koledovanje bil močán in duhovno zelo bogat dogodek, tako za kolednike, kot za župljane, zaradi česar bomo z izvedbo le-tega tudi nadaljevali.

Naslednji dogodek je škofijska duhovna obnova za sodelavce Karitas, ki bo 26.01.2013 v Veliki Polani. O dogodku so se podrobno že pogovorili člani ŽK na svoji seji.

V mesecu januarju želimo izvesti še anketo o življenju v župniji in o zadovoljivosti in odmevnosti na dogajanje v župniji, zato smo se pogovorili o področjih, ki bi jih bilo potrebno vključiti v anketo. Ker smo odbor za sestavo in izvedbo ankete že imenovali, smo se dogovorili, da le-ta do konca meseca pripravi vprašalnik, ki ga bodo člani ŽPS-ja v začetku meseca februarja dostavili v hišni nabiralnik vsakega gospodinjstva v župniji.

Pod točko razno smo sprejeli predlog, da ponovno naredimo bolj dostopno izposojo knjig iz naše župnijske knjižnice, ki se nahaja ob stranskem vhodu v cerkev. Dogovorili smo se, da začasno umaknemo stojalo s knjigami, ki so namenjene prodaji. Obenem pa naprošamo župljane, da knjige iz knjižnice, ki jih imate izposojene že dalj časa v prihodnjih dneh vrnete na knjižne police in tako omogočite nadaljnjo izposojo in branje le-teh.

Ob koncu nas je g. župnik seznanil z duhovno obnovo za člane ŽPS-jev za Murskosoboško dekanijo, ki bo v naši župniji dne 03.03.2013.

Sejo smo zaključili z molitvijo za novo evangelizacijo.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.