Jul 29 2012

17. NEDELJA MED LETOM – ŽUPNIJSKO PROŠČENJE

Objavljeno v Oznanila

 

Iskrena zahvala g. msgr. Izidorju Veleberiju, ki je danes vodil slovesnost župnijskega proščenja in nas spodbujal k dobremu družinskemu življenju in posnemanju kreposti sv. Ane, naše župnijske zavetnice.
Hvala za vaš dar, ki ste ga minulo nedeljo ob blagoslovu vozil namenili za Mivo. Nekateri ste svoj dar prinesli še med tednom. V imenu misijonarjev »Bog plati«.
Hvala tudi vsem, ki ste sodelovali pri romanju in sveti maši v četrtek v Mursko Soboto, ko smo praznovali 100 let posvetitve stolne cerkve.
Velika hvala tudi vsem, ki ste sodelovali pri župnijskem oratoriju: katehistinji Marjani in Nives Bratkovič, animatorjem (Klementini, Nini, Špeli, Katji, Anji, Primožu, Timiju) voditeljem delavnic in iger (Aniti, Renati, Jani, Gabiki, Klementini in Nuši), kuharicam (Majdi, Veroniki in Jožici), krajevni skupnosti za prostore v vaškem domu, šoli za uporabo šolske telovadnice, staršem in sponzorjem, ki ste podprli oratorij s finančnimi sredstvi in z darovano hrano, sokovi …
Kot ste lahko opazili, smo v cerkvi popravili inštalacijo, menjali svetila, ki so dotrajala ter vstavili varčne žarnice. Tudi električno omarico bomo zamenjali. Jože in Franc Vereš sta delo opravila prostovioljno, za kritje materialnih stroškov pa bomo imeli posebno nabirko v nedeljo 12. avgusta 2012.
Hvala vsem, ki ste pripravljali današnjo slovesnost: nabiralcem zelenja, pletilkam vencev, krasilkam, postavljavcem šotora, cerkvenim pevcem, ključarjema, ekipi, ki je pripravila prostor za maševanje in pripeljala stole, Nuši in ostalim za sodelovanje pri maši, ministrantom, osnovni šoli ter g. Bojanu in g. Gustiju za ozvočenje …

Včeraj sta se poročila Vasja Černjavič in Nadica Magdič. Božji blagoslov naj ju spremlja …

Sklep Klarinega leta
MLADI: V soboto, 11. avgusta 2012, na god sv. Klare se bodo mladi zbrali k sveti maši ob 19. uri v turniški cerkvi in nato prenesli kip turniške Marije v samostan sester klaris. S sestrami bo tam kratka molitev in nato priložnost za pogovor. Mladi, lepo vabljeni!
OSREDNJA SLOVESNOST: V nedeljo, 12. avgusta 2012, ob 14.30 bo molitvena ura in ob 16. uri sveta maša, ki jo bo vodil kardinal dr. Franc Rode. Po sveti maši bo prenos Najsvetejšega v samostansko kapelo. To je hkrati letošnje škofijsko molitveno srečanje članov ŽPS pred praznikom Marijinega Vnebovzetja. Člani, lepo vabljeni (vabila vzemite v zakristiji)!

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.