Jun 17 2012

11. NAVADNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri pripravi praznovanja župnijskega dne in dne krajevne skupnosti. Še posebej se zahvaljujem srebrnomašniku Jožefu Rajnarju za darovano sveto mašo, njegovo pridigo in njegovo pričevanje skozi 25 let duhovništva. Hvala tudi za vino s katerim se bomo lahko danes odžejali.
Srebrnomašnik je po sveti maši delil srebrnomašne podobice. Vse vaše prispevke je srebrnomašnik namenil kritju stroškov prireditve, zato Bog plati.
Prihodnjo nedeljo bodo po sveti maši ob 8.00 izredni delivci obhajila nesli obhajilo bolnikom na dom.
Pred nami so počitnice in dopusti. Izkoristimo jih za počitek in za nabiranje moči. Izkoristimo priložnosti, ki nam jih ponujajo različni duhovni programi. Objavljeni so bili v prilogi Družine in na mnogih drugih mestih. Za vas smo jih nekaj izbrali in bodo objavljeni na župnijski spletni strani in na oglasni deski v cerkvi.
V župniji bomo imeli oratorij od 26. do 29. julija 2012. Nekateri ste se že prijavili, ostale pa prosim, prinesete prijavnice še ta teden.
Prihodnjo nedeljo bo nabirka za samostan sester klaris v Turnišču. Z mnogimi molitvami, konkretnim delom in dobro besedo smo že pripravljali pot za prihod sester. Stroški osnovne obnove samostana so še vedno nepokriti, zato lepo prosim, da bi s svojim prispevkom pomagali pri realizaciji projekta. Vemo, da se duhovni blagoslov, ki ga pomeni prihod sester, ne da izmeriti v denarju, ki ga je potrebno v to vložiti. Bog plati!
Slike s prireditve najdete v galeriji.


DUHOVNO – POČITNIŠKI PROGRAMI 2012

 

Veroučno in šolsko leto je pri kraju. Počitnice in dopusti so pred vrati in že čakajo na nas. Vsak z nasmehom na ustnicah v mislih že kuje načrte za vroče dopustniške dni.

Da bi koristno izrabili ta kratki čas brezskrbnih počitnic in si ustvarili »zalogo« moči tudi za naprej, vam v nadaljevanju posredujem nekaj predlogov za, ne le telesno, ampak tudi duhovno, aktivne počitnice, ki jih pripravljajo posamezne redovne skupnosti v Sloveniji.

Za tebe, osnovnošolec, nam najbližja redovna skupnost salezijancev v Veržeju pripravlja Kamp za otroke, kjer boš  lahko, skupaj s svojimi vrstniki, preživel počitnice v obliki kampiranja. Torej v naravi, brez elektrike, mobitela, računalnika.  Skupaj  z bogato duhovno vsebino bo to prava »okrepitev« za dušo in telo. Vse informacije dobiš na naslovu  http://www.donbosko.si/verzej/node/15096

Če pa si zagrizen nogometaš in niti v času počitnic tvoja žoga, niti tvoja noga, ne more počivati, bo Nogometni kamp ravno pravšnji za tvoje aktivno preživetje počitnic. Seveda ne bo šlo brez tistega pravega jutranjega in popoldanskega treninga. Vtipkaj  http://www.donbosko.si/verzej/node/15093 in se prepričaj o tem!

Mogoče te zanimajo tuji jeziki? Angleščina? Si počitnic nikakor ne moreš predstavljati brez pridobivanja novega znanja, brez športa, pohodov ter kopanja? Potem je vsekakor kot nalašč zate  Duhovni tabor s tečajem angleškega jezika ADAM 2012, ki ga organizirajo bratje kapucini v Domu duhovnosti v Kančevcih.  Informacije najdeš na spletni strani:

http://www.kapucini.si/kancevci-2012-adam-duhovni-tabor-s-tecajem-angleskega-jezika-za-otroke/

Tudi ostale redovne skupnosti pripravljajo kar nekaj počitniških programov za osnovnošolce.

Na spodaj navedeni spletni strani boš sigurno našel/našla kaj zase: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/

Zate, srednješolec in študent,  ki si že samostojen in lahko odideš nekoliko dlje od staršev, mogoče tudi v tujino, bo sigurno zanimiv  Mednarodni festival mladih v Medžugorju, na katerem se zberejo mladi z vsega sveta in preživijo teden v molitvi in v pričevanju, v glasbi in plesu, v koncertih in v še čem. Podrobnosti najdeš na strani:

http://www.mladifest.com/medjugorje/obvestila/festival2012.htm

Če pa si tudi ti počitnic nikakor ne moreš predstavljati brez morja in vetra v laseh, ti predlagam, da se pridružiš mladim v Kopru na Kampu z misijonom . Vtipkaj http://www.prepih.org/  in preglej lanskoletno zanimivo dogajanje. Lahko pa se pridružiš mnogim mladim na nepozabnem Romanju v Assisi za mlade 2012,  ki ga pripravljajo bratje kapucini, kjer boš v molitvi in v veselju ter s pesmijo spoznaval življenje sv. Frančiška in sv. Klare.

Podrobnosti o tem, pa tudi o ostalih predlogih, kje in kako preživeti počitnice najdeš na:

http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/

Tudi odraslim, družinam in upokojencem se bo prilegel oddih od vsakdanjih naporov, službe, voženj in naglice. Lahko se pridružite številnim romanjem in letovanjem po Sloveniji, pa tudi po Evropi in izkoristite številne duhovno-počitniške dneve za starejše, duhovne vaje, osebno spremljane duhovne vaje in srečanja ter oratorije za družine, ki so organizirani bodisi v bližnjem Veržeju ali v Kančevcih. Lahko pa se razgledate tudi po programih po ostali Sloveniji.

Informacije o dogajanju v Veržeju najdete na spletni strani: http://www.donbosko.si/oratorij_druzine

vse ostale programe pripravljene za vas, pa najdete na spletnem naslovu

http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all

Vsem želim obilo počitniških radosti in lepih ter prijetnih dogodivščin v poletnih dneh; predvsem pa veliko božje bližine, da duhovno močnejši in telesno okrepljeni z zanesljivim in veselim korakom septembra stopimo v novo pastoralno, veroučno, pa tudi šolsko leto.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.