Feb 19 2012

7. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

>

Napovednik:

  • Po maši ob 8.00 bodo izredni delivci obhajila nesli obhajilo bolnikom na dom.
  • Po maši ob 10.00 bomo blagoslovili misijonske skrinje, ki jih bodo člani ŽPS odnesli družini na začetku svoje ulice. Naj bo obisk misijonske skrinje priložnost, da se boste v družini zbrali k molitvi in pogovoru. Naslednji dan odnesite skrinjo svojemu najbližjemu sosedu.
  • V nedeljo popoldne ob 14.00 bo križev pot v cerkvi.


V Murski Soboti v župnijski dvorani bodo potekali Nikodemovi večeri. Nocoj  ob 19. uri bo imel predavanje Sebastijan Kristovič. Naslov predavanja bo: “Bo moj otrok postal samostojna in odgovorna osebnost?, Srednja pot med represivno in permisivno vzgojo”.

Prihodnjo soboto  bo Rosvita Pesek imela predavanje: “Slovenija – moja domovina”, v nedeljo, 26. 2. 2012 pa Gregor Čušin igro: “Jona, besni prerok”. Vabljeni na predavanja.

 V sredo je pepelnica in strogi post (zdržek mesa in samo enkrat na dan se do sitega najemo). Pri maši bo obred pepeljenja. V postu smo še posebej vabljeni, da bi z molitvijo, postom, pokoro in dobrimi deli krepili svojo voljo, utrjevali vero in pomagali bližnjim. Vabljeni, da naredimo načrt za svoj post in se pridružimo kateri izmed postnih vzpodbud za postni čas – 40. dni brez alkohola, molitev in post za domovino, v naši škofiji pa še posebej post, molitev in dar za prihod sester klaris ter blagoslov njihovega dela.

V soboto,  3. marca 2012 organiziramo romanje v Maribor na Slomškov grob. To bo skupno romanje celotne škofije.  Avtobus iz Bakovcev bo odpeljal ob 8.00. V Mariboru bomo imeli najprej v frančiškanski cerkvi molitveno uro in priložnost za sveto spoved, nato bomo peš poromali do stolnice. Hoje je za deset minut. V tem času bodo osnovnošolski otroci in mladina imeli poseben program  v župnijskem domu pri stolnici.

V stolnici bo sveta maša,  ki jo bo daroval g. škof Peter Štumpf. Po maši se bomo odpeljali do škofijske gimnazije, kjer bomo imeli kosilo in ogled gimnazije.  Na poti domov se bomo ustavili v cerkvi blaženega Antona Martina Slomška v Košakih. Predviden prihod v Bakovce je ob 15.00. Cena romanja (prevoz in kosilo) je 20 €, za otroke pa 10 €. Ministranti imajo romanje zastonj. Prijavite se lahko v zakristiji.

Prihodnji teden so počitnice in ni verouka. V ponedeljek in torek bodo nekateri ministranti na duhovnih vajah v Veržeju. Vse ministrante naprošam, da tudi v počitnicah redno pridete ministrirat. Če kdo kateri dan, ko je na vrsti, ne more, naj si poišče zamenjavo.

Prihodnji teden bom na katehetskem simpoziju in še nekaj dni na dopustu. Ves čas me bo nadomeščal g. Robert Smodiš. Ker bom vsak dan v odsotnosti tudi maševal po vašem namenu, sta v tem tednu oznanjeni po dve sveti maši.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.