Okt 30 2011

31. NAVADNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Župnijska Karitas vabi, da bi v teh dneh namesto kakšne sveče ali cvetja darovali za potrebe tistih, ki so v stiski. Ena svečka manj se ne bo poznala med mnogimi plameni, ki te dni gorijo na grobovih naših pokojnih, dar v dober namen pa bo lahko pričaral nasmeh na obraz marsikateremu starejšemu, otroku ali tudi človeku v najboljših letih, ki se je znašel v pomanjkanju. Hvala za vaš dar, ki ga lahko oddate v škatlo na mizici. Bog povrni!

V torek je slovesni praznik vseh svetih, to je tistih, ki so že zveličani pri Bogu. Maše bodo dopoldne kot ob nedeljah, popoldne ob 14.00 pa se bomo na pokopališču z molitvijo, Božjo besedo in pesmijo spomnili naših rajnih in jim tako pokazali svojo hvaležnost.
Na 1. november in še naslednjih osem dni lahko dobimo popolni odpustek za rajne, če obiščemo cerkev ali pokopališče, pristopimo k zakramentu spovedi in obhajila ter molimo očenaš in zdravamarijo po papeževem namenu.

Ker smo premaknili uro na zimski čas, bodo večerne maše vedno ob 18.00.

V sredo je dan spomina vseh vernih rajnih. Ta dan duhovnik sme trikrat maševati. Od tega mora enkrat maševati po namenu svetega očeta, enkrat za vse verne rajne in enkrat po namenu darovalca. Tako bosta dopoldne dve sveti maši, ena pa zvečer. V cerkvi smo vsako leto pred in po večerni sveti maši skupaj zmolili vse dele rožnega venca. Letos bo nekoliko drugače, saj ta dan, v sredo, 2. 11. 2011 začenjamo župnijski sveti misijon. Začeli bomo z molitveno uro ob 17.00, ob 18.00 bo sveta maša, po maši pa srečanje za župnijske sodelavce. Več molitve rožnega venca lahko imamo pri dopoldanskih mašah ali doma.

V sredo po sveti maši in srečanju za župnijske sodelavce, vabim izredne delivce, da se še kratko ustavijo zaradi dogovora glede delitve obhajila. Vabim tudi vse ministrante, da pridejo v sredo zvečer k sveti maši. Tam se bomo dogovorili glede razporeda ministriranja v času misijona.

Program misijona so vam člani ŽPS prinesli na dom. (Ob tej priložnosti se vsem, tako članom ŽPS kakor tudi vsem ostalim, ki z vnemo in ljubeznijo pomagate pripravljati stvari za misijon, iskreno zahvaljujem in prosim še naprej za tako lepo sodelovanje.) Če kdo še rabi zloženko s programom, jo lahko vzame na mizici za tisk. V zloženki so napisane točne ure in dejavnosti, ki se bodo dogajale v času misijona. Vabim vas, da skrbno pregledate in izberete vse, kar bi vam moglo koristiti. Organizirajmo druge obveznosti tako, da bomo lahko udeležili čim več dejavnosti v misijonu. Naj postane čas svetega misijona čas duhovnih vaj za vso župnijo.
Vse zakonce posebej vabim, da pridete v četrtek in petek po večerni sveti maši na srečanje za zakonce.
Z Otroki začnemo oratorijske dni v četrtek ob 9.00 v cerkvi. Otroci, ki so se prijavili, naj prinesejo s seboj čiste telovadne copate, ker bodo imeli igre tudi v šolski telovadnici.

Na razpolago je nova številka Ognjišča in Družine.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.