Okt 23 2011

30. NAVADNA – MISIJONSKA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila


Mesec oktober nas ves čas vabi k molitvi rožnega venca. Nekateri otroci zelo redno prihajajo in lepo molijo v cerkvi. Ta teden vabim:

ponedeljek: 6. razred … 7., 8., 3., 9., kakor je po razporedu.

V torek smo žagali drva in se lepo zahvalim celotni ekipi, ki je pomagala žagati, voziti, zlagati in kuhati. Bog povrni!

Dogodki:

    • Danes popoldne bo v Cankovi misijonsko srečanje. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 sveta maša, ki jo bo daroval g. škof, nagovor pa bo imel misijonar Jože Mlinarič, ki deluje v afriški državi Burundi.
    • V torek po večerni sveti maši bo srečanje zakonske skupine.
    • V sredo ob 17.45 so v vaškem domu vaje za mlade animatorje, ki bodo pomagali na oratorijskem dnevu.
    • Prihodnjo nedeljo prestavimo uro na sončni čas. V nedeljo ostanejo maše ob isti uri, prihodnji teden pa bodo večerne maše ob 18.00.

Hvala vernikom iz Panonske in Poljske ulice, ki so okrasili cerkev. Za prihodnjo nedeljo krasijo cerkev verniki iz Vrtne in Nove ulice.

Nova številka Družine je na razpolago.

V torek smo imeli sejo ŽPS. Prisluhnimo poročilu…

 

Poročilo 16. seje ŽPS Bakovci, 18. 10. 2011


Po molitvi rožnega venca smo celotno tokratno srečanje posvetili pripravi in izvedbi bližajočega se župnijskega misijona, ki se začne v sredo, 2. 11. 2011, ob 17. uri, z molitveno uro v naši cerkvi, zaključujemo pa ga v nedeljo, 13. 11. 2011, s sveto mašo ob 10. uri.

Posamezna dogajanja in srečanja, ki se bodo dnevno zvrstila v času misijona, bodo razvidna iz programa, ki ga je skupaj s p. Markom pripravil župnik, grafično ga je obdelal g. Silvo Titan in bo v naslednjih dneh poslan v tiskanje. Člani ŽPS ga bomo v tem tednu razdelili po domovih, tako da bo vsaka hiša prejela svoj izvod. Program bo na razpolago tudi v cerkvi. Ob koncu misijona bo vsaka hiša prejela še podobico s sklepi misijona, za katere si bomo v nadaljevanju še posebej prizadevali.

S strani katehistinje gospe Marjane Talian smo bili seznanjeni tudi s programom oratorija, ki bo od 3. do 5. 11. 2011, vsak dan med 9. in 15. uro, v prostorih vašega doma in telovadnice OŠ. Ponovno vabimo vse otroke in starše, v kolikor to še niste, da na mizici za tisk ali v zakristiji dvignete prijavnice ter jih, najpozneje do srede, 26. 10. 2011, vrnete župniku ali katehistinji. Zaradi priprave delavnic, prostora, zadostnega števila animatorjev in nenazadnje tudi hrane je bistvenega pomena, da vemo, koliko otrok se bo oratorija udeležilo. Glede na to, da so v tem času počitnice, si želimo, da se ga otroci v čim večjem številu udeležijo ter tako koristno in prijetno preživijo te šole proste dneve v času župnijskega misijona.

V nadaljevanju smo nato konkretizirali in razdelili sodelovanje posameznih skupin – predvsem članov ŽPS in ŽK – pri izvedbi posameznih dogodkov in srečanj v času misijona. Dogovorili smo se, da g. Avgusta Mariča zaprosimo za pripravo in izdelavo napisa v cerkvi z geslom misijona »Kjer je Bog, je ljubezen« in go. Petro Smodiš, da v času misijona skupaj z go. Vero Lutar poskrbi za krašenje cerkve ter dvorane v vaškem domu, kjer se bo poleg oratorija odvijalo kar nekaj dogodkov.

Številni ste se že velikodušno prijavili za pripravo hrane za oratorij, za pripravo kosila in organizacijo večerov z misijonarjem. Še vedno je nekaj »prostih« dnevov oz. večerov, zato ponovno vabimo tiste, ki ste na ta način pripravljeni pomagati pri izvedbi misijona, da se do petka prijavite v zakristiji ali v župnišču.

Vse dni misijona bo tudi priložnost, da opravimo sveto spoved pred sveto mašo. Ob določenih dnevih bo na razpolago tudi več spovednikov. V kolikor bi kdo želel osebni, daljši pogovor z misijonarjem, lahko to v času misijona osebno sporoči misijonarju in se z njim dogovori za čas.

V spomin na župnijski misijon bo na razpolago spominski misijonski križ, katerega naj bi imela vsaka družina. Poleg misijonskega križa boste v času misijona lahko pri mizici za verski tisk kupili tudi Sveto pismo, rožni venec in kakšno versko knjigo. Na mizici bo tudi škatla za prostovoljne prispevke za misijon, s katerimi boste pomagali poravnati stroške različnih dejavnosti, ki so povezane z misijonom.

Priprave, tako duhovne kot organizacijske, so skoraj pri kraju. Čaka nas vsebinsko in duhovno bogato ter raznoliko dogajanje, kjer bo sleherni izmed nas lahko našel nekaj zase. Zato vse župljane vabimo, da se v čim večjem številu, kot ena družina, udeležujemo mašnih daritev, predvidenih dogodkov in srečanj, da bomo res, kot že nekaj časa vztrajno molimo, »prisluhnili Kristusu, sprejeli njegov dar odrešenja in svoje življenje prenovili po njegovi besedi.«

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.