Jun 19 2011

NEDELJA SVETE TROJICE

Objavljeno v Oznanila

Ob 10.00 je izpoved vere letošnjih devetošolcev. Podprimo jih z molitvijo in zgledom, da bodo ostali zvesti veroizpovedi in bodo živeli kot kristjani.

Iniciativna skupina za dan molitve in posta za domovino in Svet katoliških laikov Slovenije ob 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije pripravljata dan molitve in posta za domovino, ki bo potekal od torka, 21. junija od 18.00 do srede, 22. junija 2011 do 20.00. Vsak je povabljen, da ta dan še posebej moli in daruje svoj post za vse tiste, ki vodijo našo domovino, da bi jo vodili po Božji volji in ne po svojih interesih.

Slovenska Karitas vabi k akciji zbiranja sredstev za pomoč s šolskimi potrebščinami. Na mizici so zloženke, ki jih lahko vzamete.

V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi ali TELOVO. Sveta maša bo ob 8.00 in zvečer ob 18.30. Po maši bo procesija s Sv. Rešnjim Telesom. Naprošam vse tiste, ki postavljate oltarje, da to tudi letos storite tako lepo kot prejšnja leta. Enako se priporočam tudi za nošenje neba in sveč. Lepo vabim vse veroučence, mladino in odrasle k sveti maši in telovski procesiji. Otroci naj prinesejo cvetje v košaricah in ga trosijo pri oltarjih. Procesija in blagoslovi pri oltarjih je namenjena za blagoslov naših domov, polj in vsega našega dela.

V soboto bo oratorijski dan. Otroci so dobili prijavnice, ki jih naj do jutri (ponedeljek, 20. 6.2011) prinesejo v župnišče. Zanje bo program od 9.00 do 16.00. Prispevek je 5 €. Dobili bodo tudi kosilo.

Prihodnjo nedeljo je praznik župnije Bakovci in krajevne skupnosti. Sveta maša bo ob 9.00 v šotoru na igrišču. Maševanje bo vodil g. Robi Friškovec, zaporniški duhovnik. Vsi lepo vabljeni. Po maši bo še kulturni program, pogostitev in športno-družabno srečanje. Kakor prejšnja leta, tudi letos prosim, da ekipa poskrbi za pripravo in okrasitev oltarja, gospodinje za pecivo, gospodarje pa za vino. Do sedaj se še ni zgodilo, da bi bili žejni in lačni, zato se lepo priporočam za vašo velikodušnost. Vino prinesite že čez teden k Perocijevim v Male Bakovce, da bo primerno ohlajeno, pecivo pa v šotor v nedeljo od 7.00 do 8.30. Bog povrni že vnaprej. Tiste, ki sodelujete pri maši (ministranti, bralci beril in drugi sodelujoči) prosim, da se ob 8.30 zberemo v šotoru pred oltarjem.

Naši mavričarji so bili prejšnjo soboto na tekmovanju v Ljubljani. Čestitamo jim za solidno uvrstitev ter jim podeljujemo priznanje.

V četrtek, 30. junija 2011 bomo z ministranti in otroškim pevskim zborom organizirali nagradni izlet ob koncu veroučnega leta. Z avtobusom se bomo odpeljali v Logarsko dolino in nato peš na Okrešelj. Potrebna je dobra obutev. Obvestilo in soglasje staršev morajo prinesti do 27. junija 2011. Pridružijo se nam lahko tudi starši.

Prispela je nova številka Družine.

Prejšnji teden smo imeli sejo ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

Poročilo 13. seje ŽPS Bakovci, 7. 6. 2011


Po uvodni molitvi k Svetemu Duhu smo se ob besedi in sliki seznanili z življenjem blaženega Lojzeta Grozdeta, ki je skozi svoje skromno in kratko življenje ustvaril lik pokončnega kristjana, ki nam je lahko dober zgled in priprošnjik, da bi tudi mi bili pripravljeni živeti svojo vero, četudi se kdaj zdi, da nas pri tem mnoge stvari ovirajo.

Ob pregledu zapisnika in opravljenih nalog smo se razveselili lepega poteka vseh slovesnosti, ki so zvrstile v mesecu maju. Ko smo pogledali dogodke celotnega leta pa smo ugotavljali, da smo cilje sicer uresničili, vendar bi bilo ponekod možno narediti še kaj več. Tako smo se dogovorili, da bomo za pred misijonsko spoved pripravili poseben obrazec za izpraševanje vesti, ki bo pomagal k poglobljenemu pogledu na versko in medosebno življenje posameznika. Ta obrazec naj bi pomagal, da bi se lahko v družini pogovorili o medsebojnih odnosih in o verskem življenju, ki ga prakticirajo kot posamezniki ali kot družina.

Pogovorili smo se o aktualnih dogodkih, ki nas čakajo v prihodnjih mesecih:

  1. Mavrično-katehetske igre v Ljubljani (11.06.2011). Ekipa naše župnije se bo udeležila omenjenega srečanja, vendar zaradi odsotnosti župnika in katehistinje naprosimo g. Sabino Vereš, da organizira prevoz in jih spremlja.
  2. Izpoved vere devetošolcev, ki bo v nedeljo 19.6.2011 pri 10. maši. Razmisliti je potrebno, na kakšen način bomo mlade, da se tudi ta generacija ne »oddalji«, vključili v župnijsko delo. Eden od načinov je povabilo, da se vključijo v izvedbo oratorija in župnijskega dne (25. in 26. Junija 2011) kot sodelavci oz. pomočniki animatorjev.
  3. Praznik Sv.Rešnjega telesa – telovska procesija: stvari so bile v prejšnjih letih dobro organizirane, zato vabimo, da bi tudi letos tako sodelovali.
  4. Oratorijski dan bomo pripravili 25. 06. 2011 na dvorišču in v okolici župnišča. Prosili bomo tudi za prostore v vaškem domu, še posebej za primer slabega vremena. Pripravo programa in koordinacijo z animatorji sta prevzeli katehistinji Marijana in Dominika skupaj z animatorji in devetošolci. V kolikor bo veliko prijavljenih bo potrebna tudi zapora ceste pred župniščem. Kuhanje kosila za oratorijski dan je prevzela ga. Majda Zamuda.
  5. Dan župnije in KS Bakovci, ki bo 26.06.2011 na ŠRC Bakovci. Povezovalni program pripravlja in koordinira sodelovanje z Vrtcem in OŠ ga. Lukač Jožica. Župnija je zadolžena za pripravo in izvedbo svete maše. Potrjena je udeležba g. Friškovca. Sodelovanje bodo pripravili otroci na oratorijskem dnevu, pozdrav g. Friškovcu pripravita Nuša Grah in Nuša Ružič. Kot župnija smo zadolženi za pečenje peciva in za vino.
  6. Ob 60-letnici duhovništva papeža Benedikta XVI, bo v škofiji 60-urno maševanje in molitev od 29. 6. do 1. 7. 2011. Naša župnija bo na vrsti predvidoma 1. 7. Ob 15.00.
  7. Anino proščenje bo 24. 7. 2011. Ob 10.00 bo maševal lanski murskosoboški novomašnik g. Goran Merica. Pripravo oltarja in stolov za maševanje pred cerkvijo, bo prevzela ekipa iz prejšnjih let, potrebno pa bo narediti nov napis nad oltarjem. Za koordinacijo smo zadolžili g. Vereša.
  8. Praznik Marijinega vnebovzetja je v ponedeljek, 15. 8. 2011. Na predvečer praznika bomo organizirali romanje s kolesi v Turnišče, katerega bi se naj udeležili člani ŽPS in tudi ostali župljani. Na dan praznika bo sveta maša v Bakovcih samo ob 8.00, zato da se bomo lahko udeležili romanja v Turnišče ali h Gradu.


Pogovarjali smo se tudi o srečanju zakonskih jubilantov, ki bo septembra. V ekipi za pripravo dogodka so: Andrej Ostanek, Ignac Fister, Renata Meolic in Doroteja Zadravec.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.