Maj 22 2011

PETA VELIKONOČNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Danes je slovesnost prvega svetega obhajila za 14 naših mladih župljanov. Bog povrni vsem, ki ste sodelovali pri pripravi (pevovodinji Aniti, katehistinji Marjani, staršem, ki ste organizirali slovesnost, mladim kitaristom in pevkam, molivcem v župniji, fotografom in snemalcem…).
Spodbujajmo jih, da ohranijo hrepenenje in živo vero v evharistijo.

Birmanci se pripravljajo na zakrament svete birme. V petek smo z birmanci začeli devetdnevnico v čast Svetemu Duhu. Naj bo devetdnevnica goreča prošnja in molitev za birmance, da bi Sveti Duh v njihovem življenju resnično deloval, zato vabim tudi starše in botre, da bi se devetdnevnice redno udeleževali. Sveta spoved bo za birmance vsak večer pred sveto mašo. Tudi starši in botri ste vabljeni, da opravite sveto spoved (četudi ste bili pri spovedi pred veliko nočjo). V četrtek bo spovedoval tudi g. škof.

V nedeljo bo pri sveti maši ob 10.00 sveta birma. Osrednje klopi bodo rezervirane za birmance in botre. Hvala za potrpežljivost in razumevanje.

V bogoslovju in semenišču tudi letos zbirajo jajca in druge domače dobrote. Če ste pripravljeni kaj darovati, in tudi na ta način podpreti delo za duhovne poklice, vas prosim, da v tem tednu pripeljete stvari v župnišče. Bog povrni!

Župnijsko romanje v Rim bo 0d 9. do 12. junija 2011.
Zbiramo pa tudi prijave za romanje v Međugorje, ki ga bo vodila ga. Miljana od 25. do 28. avgusta 2011. Prijavite se lahko v župnišču ali pri šoferju g. Alojzu Lukaču.

Dogodki:

  • V torek je praznik Marije Pomočnice kristjanov; po večerni maši bo procesija do Marije pri križu.
  • V četrtek, 26. 5. 2011 ob 18.00 pride g. škof na skušnjo birmancev pred sveto birmo.
  • Nedelja, 29. 5. 2011 ob 10.00 slovesnost svete birme.

Prispela je nova številka Družine.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.