Maj 01 2011

DRUGA VELIKONOČNA – BELA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k lepoti obhajanja velikonočnih praznikov. Najprej vsem tistim, ki ste prispevali za rože, nato Vera in Petri, da sta z njimi tako lepo okrasili Božji grob in cerkev. Hvala Olgi, ki je vse dni sproti čistila cerkev. Hvala Idi, ki skrbi za obleko naše Marije zadaj pod korom. Hvala ključarjema Alojzu in Francu, ki sta skupaj s Štefanom in Janezom postavila Božji grob in vse dni skrbela za lep potek prazničnega bogoslužja. Hvala Avgustu Mariču in vsem požrtvovalnim stražarjem ob božjem grobu. Hvala možem za nošenje neba pri vstajenjski procesiji in vsem, ki ste nosili svetilke. Hvala pevskemu zboru ter ministrantkam in ministrantom za požrtvovalno služenje v teh dneh tako na koru kot pred oltarjem. Še posebej hvala Juretu, ki je skrbel za usklajeno ministriranje pri vseh obredih in povezoval sodelovanje z bralci božje besede in drugimi mladimi, ki so sodelovali pri molitvenih urah. Prav tako hvala Prekmurski godbi Bakovci za igranje pri velikonočni procesiji. Hvala tudi izrednim delivcem obhajila, ki so pomagali pri obhajanju v cerkvi ali obhajanju bolnikov na domu. Hvala tudi vsem, ki ste v imenu župnije v velikonočnih dneh obiskali starejše in bolne na njihovih domovih, v domu za starejše ali v bolnišnici, posebej so bili pri tem aktivni člani župnijske Karitas. Hvala prav vsakemu, ki ga nisem omenil, pa je s svojo molitvijo, z dobro besedo in delom pomagal, da so velikonočni prazniki bili bogati.

V minulem tednu smo bili z mladimi (Borut, Timotej, Uroš) na delovni akciji na Razkrižju, kjer smo urejali hišo za bivalno skupnost za mlade, ki želijo zaživeti bolj odgovorno. Hvala za pomoč pri tem.

Pred nami je mesec maj. Šmarnice bomo imeli vsak dan zvečer ob 19.00, razen ob nedeljah. Brali bomo zanimivo branje. V enaintridesetih zgodbah bomo spremljali enajstletno Majo, njenega osemletnega brata Miha, njuna starša ter babico in dedka. Občasno se nam bodo v pripovedi pridružili tudi Majini in Mihovi mladi prijatelji ter sosedova družina Novak. Sem ter tja pa bo v zgodbice pokukal še srnjaček Bambi. Ob spoznavanju Majine in Mihove družine bomo videli, da je okoli nas polno ljudi, ki potrebujejo naše sočutje, pa tudi našo pomoč. Videli bomo, da je v družini zelo pomembno odpuščanje, pogovor med družinskimi člani pa je most do medsebojnega sožitja.
Tisti, ki boste redno hodili k šmarnicam, boste vsak dan dobili nalepko, ki jo boste nalepili na plakat. Ob koncu meseca bomo tiste, ki bodo redno prihajali k šmarnicam, nagradili. Kakšna bo nagrada, naj ostaja presenečenje. 

Vabljeni smo na krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 5. 5. 2011 ob 7.00 v Rakičanu v bolnišnici. Vabljeni, da tudi tako pokažemo solidarnost in odgovorimo na geslo letošnjega leta: »Nosite bremena drug drugemu!«

Dogodki:

  • Ponedeljek ob 17.30 srečanje za birmance, starše in botre v cerkvi – mini »skušnja«
  • Torek ob 20.00 srečanje ŽK
  • Sreda, na god sv. Florijana, zavetnika gasilcev, bo sveta maša ob 19.00 za gasilce
  • Četrtek ob 20.00 srečanje ŽPS; vabljeni tudi k molitvi za duhovne poklice in k sveti maši
  • Petek obisk bolnikov na domu, ob 18.30 molitev pred Najsvetejšim
  • Petek ob 16.00 srečanje birmanske skupine v župnišču

Prispela je nova številka Družine in Ognjišča.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.