Maj 15 2011

ČETRTA VELIKONOČNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Bog povrni p. Marku, ki nas je danes obiskal in nagovoril. Naj spodbude obrodijo dober sad in pomagajo pri uresničevanju prošenj, ki jih molimo v molitvi priprave na misijon. Seveda se že veselimo tudi dogajanja v novembru, ko bomo več dni skupaj obhajali misijon. Slike z dogodka najdete v fotogaleriji.
Hvala tudi veroučencem, ki ste sodelovali pri sveti maši, animatorjem, pevcem in vsem, posebej staršem, ki ste danes v tako lepem številu prišli k sveti maši.

Minuli teden je bil posvečen molitvi za duhovne poklice in danes obhajamo nedeljo Dobrega Pastirja. Prosili smo Gospoda žetve, naj krepi srca tistih, ki jih kliče na svoja polja.

Mesec maj je in vsak večer pri večerni maši nadaljujemo šmarnice. Nekateri hodite redno in lepo sodelujete. Vabim vas k vztrajnosti in lahko povabite še druge.

S prvoobhajanci smo v petek in soboto bili na duhovnih vajah. Prejeli so tudi zakrament svete spovedi. Ta teden bodo vsak večer prihajali k večerni sveti maši in se tako lepo pripravili na prihodnjo nedeljo, ko bodo pri sveti maši ob 10.00 prvič prejeli Jezusa v sveti hostiji. Ta maša bo posebej namenjena njim in njihovim staršem, zato prosim za razumevanje, ker bomo osrednje klopi rezervirali za njih.

Tudi birmanci se pripravljajo na zakrament svete birme. V petek začnemo devetdnevnico v čast Svetemu Duhu, ki je za birmance obvezna. Naj bo devetdnevnica goreča prošnja in molitev za birmance, da bi Sveti Duh v njihovem življenju resnično deloval, zato vabim tudi starše in botre, da bi se devetdnevnice redno udeleževali. (Če kdo od birmancev ne bo mogel obiskovati devetdnevnice v Bakovcih, jo bo lahko od 3. junija v Murski Soboti, kjer imajo birmo 12. junija.)

Dogodki:

  • Petek, 20. 6. 2011 začetek birmanske devetdnevnice
  • Nedelja, 22. 6. 2011 ob 10.00 slovesnost prvega svetega obhajila

Prispela je nova številka Družine.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.