Mar 27 2011

3. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Minuli teden smo lepo obhajali začetek župnijskega misijona. Iskreno se zahvalim vsem, ki ste zelo zavzeto naredili vse zastavljene naloge. Edina pomanjkljivost je bila »animacija terena«. Kdor je bil, pa je lahko lepo doživljal praznovanje. Bog povrni!

V škofijskem merilu je pred nami nekaj lepih dogodkov.

  1. V okviru praznovanja 5. obletnice škofije bo v soboto, 2. 4. 2011 Škofijafest. Začeli bomo s sveto mašo ob 15.00, nato bo kviz o Petru Opeki iz Madagascarja, nato pa družabno športno druženje v Keglcity-ju v BTC Murska Sobota.
  2. V nedeljo, 3. aprila 2011, ob 15. uri bo na Hotizi škof dr. Peter Štumpf blagoslovil znamenja križevega pota ob zadnji poti Božjega služabnika Danijela Halasa. Molili bomo križev pot (Halasov), knjižice bo možno dobiti tudi tam. Na razpolago bo tudi knjiga Slava mučencu (Kronika dogajanja v času postopka beatifikacije) in knjiga Mučenec ob Muri ter sveče s sliko križevega pota in z molitvijo za Halasovo beatifikacijo. Lepo vabljeni otroci, mladi, odrasli, vsi, ki ste darovali za ta znamenja in vsi, ki cenite Božjega služabnika Danijela Halasa.
  3. Slovesna sveta maša na dan ustanovitve škofije v četrtek, 7. aprila 2011 ob 18.00, ki jo bo daroval kardinal dr. Franc Rode ob somaševanju škofa ordinarija in duhovnikov. Sodelovanje letos pripravlja dekanija Ljutomer, ki nas po maši vabi na druženje pred cerkvijo. Ta dan ne bo maše v Bakovcih.


Napovednik:

  • Verouk, ki ga imajo učenci 2., 4., 8. in 9. razreda v torek, bo ta teden zaradi odsotnosti katehistinje prestavljen na sredo ob istih urah. Hvala za razumevanje.
  • V četrtek bomo molili za duhovniške poklice, ker je četrtek pred prvim petkom
  • V petek bom obiskoval bolnike po domovih, zvečer molitev križevega pota pred mašo.
  • V petek ob 16.00 bo srečanje birmanskih skupin. Animatorji, katehistinja in župnik opažamo čuden pojav: kar ni 100 % obvezno pod grožnjo »ne boš šel k birmi«, mnogi razumejo »ni potrebno«. Področje vere in vrednot ima pomen samo, če gre za osebno izbiro in odločitev. Če želite, kljub vsem drugim obveznostih, ki ste si jih ali so vam jih naložili, pokazati resnost v pripravi na prejem zakramenta birme, prihajajte redno k nedeljski sveti maši,  verouku in birmanskim skupinam, drugače … ne bo koristi.


Postna prizadevanja:

  • Otroci: dobra dela, molitev, odpoved
  • Krmljenje prašiča
  • Branje verske duhovne literature
  • Akcija zbiranja papirja (pridružili se bomo akciji, ki jo organizira šola za ureditev garderobnih omaric; otroci bodo po ulicah zbirali papir od torka do četrtka)

Na razpolago je nova številka Družine in Ognjišča.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.