Mar 13 2011

1. POSTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Danes lepo vabljeni h križevemu potu v župnijsko cerkev ob 14.00. S seboj prinesite knjižice, da boste lažje sodelovali pri razmišljanjih in molitvah. Križev pot je tudi vsak petek ob 17.30. Lepo povabljeni tudi veroučenci, še posebej birmanci. Člani ŽPS pa imajo križev pot in dekanijsko molitveno srečanje danes popoldne ob 14.30 v stolnici.
V torek bomo imeli srečanje za ministrante. Pridite vsi, tako mlajši kakor starejši. Potrebno je narediti razpored ministriranja za čas župnijskega misijona oz. misijonske duhovne obnove.
V torek po večerni sveti maši bo srečanje za izredne delivce obhajila. Pridite tudi tisti, ki še niste bili na seminarju.
V sredo po večerni sveti maši bo srečanje ŽK in tajništva ŽPS.
V sredo po večerni sveti maši ob 18.45 bo v župnišču tudi srečanje za starše otrok 6. in 7. razreda.
Spored misijona je natisnjen na kartončkih. Edini predviden popravek je sobotna večerna maša, ki bo ob 18.00 in ne ob 19.00 kakor je bilo predvideno. S člani ŽPS, ŽK in mnogimi drugimi, ki ste velikodušno pristopili, smo organizirali dogajanje v tistih dneh. Vendar, kaj pomaga, če na dogodkih ne bo obiska. Zato prosim, da vsaka družina vzame dva sporeda. Enega zadrži zase, drugega pa nese k sosedovim, ki jih danes ni pri sveti maši ter jih povabi k vključitvi v misijon. To je zelo pomembna naloga, ki je sedaj pred nami: da tudi mi postanemo misijonarji in povabimo druge k misijonskemu dogajanju. Misijon bo vodil g. Tone Ciglar, salezijanec.
Da se spomnimo: v petek zvečer bo sveta maša za vse; v soboto bo ob 9. sveta maša za bolne in ostarele (omogočimo starejšim obisk cerkve) ter za vse molivce rož ŽRV; otroci imajo ob 9.00 delavnice v župnišču; popoldne ob 15. bo prireditev za starše v zadružnem domu; zvečer ob 18.00 bo sveta maša in nagovor za mlade, po maši pa srečanje za mlade v župnišču. V nedeljo bo sveta maša ob 8. in ob 10.00 – praznovanje 30. obletnice župnije in nagovor za vse. Pred mašo bo vedno priložnost za sveto spoved. To je lahko že postna spoved, ki pa jo po potrebi pred veliko nočjo še ponovimo.
Na srečanju in prireditvi za starše želimo vse nekoliko pogostiti z domačimi dobrotami, zato prosim, da bi tudi tokrat po svojih močeh prinesli (po 13.30 uri) nekaj peciva za skupno praznovanje. Če bo kdo prinesel kakšen liter vina, bomo tudi tega ponudili. Bog povrni že v naprej.
Postni čas nas spodbuja k zavzetemu življenju. Smo si že izbrali kakšno dejavnost za krepitev volje, duha in pripravljenosti za delanje dobrega svojemu bližnjemu? Ena od možnosti, ki smo jih v poročilu s seje ŽPS predstavili prejšnjo nedeljo je tudi duhovno branje, da bi tako ob odpovedi TV in računalniku koristno napolnili pridobljeni čas. Na voljo je nekaj knjig z duhovno in leposlovno vsebino. Izposodite si jih lahko na hodniku pri izhodu iz cerkve. Vsak napiše naslov knjige, svoje ime in datum izposoje. Ko jo vrne, jo odloži na polico, na seznamu zabeleži datum vrnitve… in vzame drugo knjigo. Možnost izposoje bo vedno pred mašo in po njej.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.