Jan 16 2011

2. NEDELJA MED LETOM

Objavljeno v Oznanila

Molitvena osmina za edinost kristjanov bo od 18. do 25. januarja 2011 potekala pod geslom Stanovitni v nauku apostolov in v občestvu, v lomljenju kruha in v molitvah (Apd 2,42). Njen namen je približati različne krščanske tradicije, obrede in običaje med seboj tako na bogoslužni kot tudi na pastoralni in teološki ravni. Ekumensko bogoslužje v Murski Soboti bo v nedeljo, 23. januarja 2011, ob 11.00 v stolnici.

Na razpolago je nova številka Družine.

V četrtek smo imeli sejo ŽPS. Prisluhnimo poročilu.

 

Poročilo 8. seje ŽPS Bakovci, 12. 1. 2011


Po uvodni molitvi smo se ustavili v pogovoru ob misli Matere Terezije: »Zanesljivo spoznajte svojega soseda, kajti to spoznanje vas bo vodilo k veliki ljubezni, ljubezen pa vas bo vodila k osebnemu služenju.« Ob tem smo povedali, kako pomembno je, da se potrudimo, da spoznamo resnico in ne le da o drugem širimo govorice, ki so približne ali celo lažne. Pa tudi, če se potrudimo, lahko v vsakem odkrijemo dobro in to nam bo pomagalo, da ga bomo lažje imeli radi in mu tudi odpustili.
Osrednji del srečanja smo namenili pripravi župnijskega misijona. Najprej smo se seznanili z rezultati ankete, ki smo jo reševali po naših družinah. Od 450 anket jih je bilo do 9. januarja vrnjenih 118. G. Iztok Fister jih je računalniško obdelal, tako da smo mogli ob projekciji rezultatov interpretirati dobljene odgovore. Prednostno smo se ustavili ob predlogih za geslo misijona, kjer smo med dvema najpogostejšima: Ljubi Boga! Delaj dobro! in Kjer je Bog, je ljubezen izbrali slednjega. Skušali smo oblikovati tudi logotip, zato je vsak narisal svoj osnutek. Dogovorili smo se, da o logotipu še razmišljamo in povabimo k risanju še koga, ki ima smisel za grafiko. Izbrali smo tudi molitev, ki jo bomo v pripravi na misijon redno moli v cerkvi, po družinah in tudi vsak sam.
Določili smo nekaj pomembnih dogodkov v letu misijona. Poleg utečenih dogodkov bo še duhovna obnova kot začetek misijona od 18. do 20. marca 2011, romanje v Rim 9. – 12. junij 2011, enodnevni oratorij 18. 6. 2011, enodnevno romanje 15. 10. 2011 na Sveto goro.
Pogovarjali smo se tudi o obiskovanju bolnikov na domovih in o svetem obhajilu, ki bi ga bolnikom naj bolj pogosto omogočili prejeti. To je pobuda g. škofa in si vse župnije prizadevajo, da bi to omogočile. V ta namen naj bi izbrali še nekaj primernih mož in žena, ki bi ob posebnih priložnostih nesli obhajilo na dom. Ta pobuda izhaja iz zavedanja vrednosti obhajila za krščansko življenje. Primernost kandidata se lahko meri po tem: če je vreden prejeti obhajilo v svoje telo, ga je vreden nesti tudi v obhajilni posodici bolniku in mu s tem omogočiti prejem zakramenta. Potrebna je še samo pripravljenost. Zato prosimo tiste župljane, ki so pripravljeni sprejeti to službo, da to sporočijo župniku. (Nekaj kandidatov smo predlagali tudi člani ŽPS.) Za njih bo v mesecu marcu poseben seminar v Murski Soboti.
Med dogodki v tem mesecu smo se pogovarjali o nedelji Svetega pisma. Dogovorili smo se, da bomo člani ŽPS pripravili sodelovanje pri sveti maši ob 10.00. Ugotavljali smo tudi, da bi bilo potrebno pregledati seznam bralcev pri maši in seznam dopolniti, zato vabimo, da se še kdo pridruži in to sporoči župniku ali ge. Marjani Fister.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.