Dec 19 2010

ČETRTA ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Ta teden izkoristimo za družinsko pripravo na božič. Skušajmo zunanje stvari pravočasno urediti, da se bomo mogli pred praznikom tudi notranje umiriti. Vzemimo si nekaj več časa za molitev in za pogovor drug z drugim. Povabljeni, da bi ob večerih prihajali v cerkev k božični devetdnevnici.
V petek, ko je sveti večer, bomo imeli prvo sveto mašo ob 18.00. Osnovnošolci in njihovi starši bodo pripravili božično igro, otroški pevski zbor bo sodeloval s petjem, vsi pa bomo odprli svoja srca za praznovanje Jezusovega rojstva. Ob 23.30 bomo imeli božičnico, ki jo pripravljajo mladi. Sodeloval bo mladinski in mešani cerkveni zbor. Sveta maša se bo začela ob polnoči.
V soboto je praznik Gospodovega rojstva. Maše bodo ob 8.00 in 10.00. Ta dan naj ne bi hodili po obiskih, ampak naj bi ostajali doma, bili drug z drugim in si pokazali hvaležnost, da smo družina, da živimo skupaj, da se razumemo, da smo si drug drugemu opora.
V nedeljo je god svetega Štefana in obenem nedelja svete družine. Pri sveti maši ob 10.00 bodo sodelovali zakonci iz zakonske skupine. K tej sveti maši posebej vabimo vse starše z malimi otroki, saj bo za njih poseben blagoslov. Starši, ki ste dali v tem letu krstit otroka, pa boste po maši še posebej vabljeni na družabno srečanje v župnišču. Izredni delivci obhajila bodo po maši nesli obhajilo bolnikom na dom.

Hvala vsem, ki ste že dali dar za duhovnika. Tudi letos ste se zelo velikodušno izkazali. Bog povrni!

S člani ŽPS smo pripravili vprašalnik o vaših pričakovanjih glede misijona v naši župniji. Prinesli vam ga bodo na dom, vi pa ga najpozneje do 9. januarja prinesite in oddajte v škatlo v cerkvi.

Na razpolago je nova številka Družine, Družinska pratika (5 €), Stopinje (9 €), Poti k Bogu, stenski koledarji in voščilnice. Družina je dvojna božična številka in zadnja v tem letu. Povabim vas, da bi ohranili naročeno Družino in Ognjišče, da bi nam tako duhovno branje pomagalo v razmišljanju in odločanju za krščansko življenje.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.