Dec 05 2010

DRUGA ADVENTNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Hvala mladim, ki so ob sodelovanju otroškega pevskega zbora (včeraj) pripravili miklavževanje. Naj se v teh dneh sporočilo sv. Miklavža – dobrodelnost uresničuje tudi po naših rokah.
Utrinke  z miklavževanja si lahko pogledate tudi v galeriji ali preberete članek.

Spovedovanje bolnikov, ki jih obiskujem ob prvih petkih, bo v prihodnjem tednu v petek (Poljska ulica, Ob potoku, Ribiška, Ob Muri, Zvezna in Stara) in soboto (Partizanska, Mali Bakovci, Soboška, Kroška in Panonska). Obenem bom obiskal tudi druge, ki želijo spoved na domu. Prosim, da domači ali sosedje sporočite do četrtka, kdo bi želel spoved na domu.
Marija Romarica potuje po naših družinah. Radi se zbirajmo k molitvi in prosimo blagoslov za naše družine in celotno župnijo.
Adventni čas nas vabi k zbranosti in molitvi (pripravite pot Gospodu …). Otroci so dobili Adventne koledarje. Vsak dan je napisana kakšna misel in dejavnost. V družini jo lahko skupaj naredite. Morda bo zaradi tega kakšno uro več ugasnjen televizor in računalnik, vendar verjamem, da vam ne bo žal! Tudi sveta maša v adventnem času bi naj bila bolj pogosto na dnevnem redu … V adventnem koledarju je tudi kuverta. V njo naj otroci zbirajo darove za otroke, ki so lačni in jih zebe. Zbrane darove bodo otroci prinesli v cerkev na praznik Treh Kraljev.
Zbiranje slamic v adventnem času, ki pomenijo dobra dela, je lepa spodbuda k bolj zavestni dobrodelnosti. Otroci, slamice zbirajte doma in jih boste na tretjo in četrto adventno nedeljo prinesli v pripravljene jaslice pred oltarjem. S slamicami, ki predstavljajo našo dobroto srca, bomo pripravili mehko ležišče Jezusu.
Umrl je Štefan Škafar. Zanj ste darovali svete maše … Bog povrni.
 
Na razpolago je nova številka Družine in Prijatelj.
 
V četrtek smo imeli srečanje članov ŽPS. Prisluhnimo poročilu:
 
 

 

Poročilo 7. seje ŽPS Bakovci, 1. 12. 2010



Po uvodni molitvi in adventni pesmi smo nadaljevali delo po skupinah. Razdeljeni v štiri odbore smo razmišljali, kaj so potrebe in kaj bi bile prednostne naloge pri pripravi misijona v naši župniji za ostarele, odrasle, mladino in študente ter šoloobvezne otroke. Za vsako od teh starostnih skupin smo tudi sestavili vprašanja za anketni vprašalnik in predlagali geslo misijona. Najbolj so izstopala vprašanja glede tega, kako pritegniti več župljanov v aktivno delovanje v župniji, kako spodbuditi k rednemu obisku nedeljske maše, kako spodbuditi neporočene k prejemu zakramenta, kako pripraviti duhovne nagovore za starejše, kako poživiti molitveno življenje po družinah, kako odpraviti stare zamere, narediti medsebojne odnose prijetne …
Za nadaljevanje priprave misijona smo določili koordinatorje skupin, ki bodo v okviru odbora pripravili vprašanja za vprašalnik, izbrali geslo in zbrali še dodatne pobude glede misijonskega dogajanja. Koordinatorji bodo na skupnem srečanju, ki bo 16. decembra 2010 v župnišču, uskladili in pripravili vprašalnik za vsako starostno skupino. Pripravo in potek misijona priporočamo v molitev posameznikom, družinam, rožam živega rožnega venca in molivcem v cerkvi.
V nadaljevanju smo prisluhnili poročilu zapisnika prejšnje seje ŽPS in poročilu s škofijskega srečanja predstavnikov ŽPS, ki je bilo v Veliki Polani 17. novembra 2010. Udeležili so se ga štirje člani. Vsebina predavanja in pogovora po skupinah je bila, kako zaznati potrebe v svoji okolici in kako konkretno pomagati.
Glede aktualnih dogodkov, ki jih pripravljamo v decembru smo se pogovarjali o miklavževanju, ki so ga prevzeli mladi in otroški pevski zbor. Za veliko spoved smo se odločili, da ni potrebno tujega pridigarja, ampak samo spovednike, tako kot je bilo običajno. Luč miru bodo prinesli skavti iz Beltincev k večerni maši enkrat v tednu po 4. adventni nedelji. Duhovna obnova za ministrante bo 18. decembra 2010 ob 9.00 v Martjancih, za mlade pa isti dan zvečer ob 18.00 v Radencih. Božičnico na sveti večer pred mašo ob 18.00 pripravljajo veroučenci z otroškim zborom, pred polnočno mašo pa mladi z mladinskim in odraslim zborom. Srečanje staršev in otrok, ki so bili krščeni v letu 2010 bo na nedeljo svete družine, 26. decembra. Naslednji dan, 27. decembra, ko se začnejo počitnice, bo organiziran ogled jaslic za veroučence in njihove starše.
Srečanje smo zaključili z družabnostjo ob godu sv. Marijana.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.