Nov 21 2010

KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

Objavljeno v Oznanila

Začenjamo teden posvečen Karitasu in zapornikom. V tem tednu smo povabljeni, da nekaj več molimo za tiste, ki so v težkih življenjskih preizkušnjah zaradi pomanjkanja ali zaradi posledic kaznivih dejanj njih samih ali njihovih svojcev. Naslov letošnjega tedna zapornikov je: »Bodi z menoj«.

Otroci tretjega razreda ta teden nimajo rednega verouka.

V soboto se bomo tudi v MS škofiji pridružili molitvenemu bdenju z naslovom »Vigilija za porajajoče se človeško življenje« k čemur je papež povabil katoličane po vsem svetu. Tako želimo vstopiti v pričakovanje praznika Jezusovega rojstva in izprositi milost vrednotenja in sprejemanja vsakega človeškega življenja. Na molitveno bdenje, ki bo v Kančevcih ob 19.00 uri vabimo vse mlade, zakonske pare, družine in vse, ki želite s svojo molitvijo prispevati k sprejemanju življenja kot velike vrednote, za katero smo odgovorni pred Bogom. Molitveno bdenje bo tudi po vseh župnijah. V Bakovcih ga bomo začeli ob 17.00 z molitvijo Rožnega venca in litanijami in nato s sveto mašo.

V nedeljo bo nabirka za Karitas. Obiskali nas bodo pričevalci iz skupine Cenacolo in bodo spregovorili o svoji izkušnji reševanja iz objema zasvojenosti z drogo in drugimi odvisnostmi. Pravijo, da se da!
V nedeljo ob 14.00 bo v Mali Nedelji škofijski dobrodelni koncert.
V nedeljo začne svojo pot po župniji Marija Romarica. Najprej se bo ustavila pri Smodiševih na Soboški ulici.

V minulih dneh smo imeli delavnice izdelovanja adventnih vencev. Bilo je prijetno in živahno. Naredili smo več kot šestdeset vencev. Po maši vam jih bodo ponudili pred cerkvijo. Priporočen je prostovoljni prispevek. Adventne vence, ki ste jih kupili ali sami izdelali, prinesite prihodnjo nedeljo k blagoslovu.

Približuje se god sv. Miklavža. Pri nas se bo ustavil v soboto, 4. decembra 2010 ob 15.00 uri. Če želite biti obdarovani se do prihodnje nedelje, 28. novembra prijavite v zakristiji. Prispevek je 10 €.

Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška v Mariboru vabi na dan odprtih vrat, ki bo v soboto 27. 11. 2010 ob 9.00 na Vrbanski 30 Mariboru. Vabljeni osmošolci in devetošolci ter njihovi starši.

Na razpolago je nova številka Družine in Marijanski koledar za leto 2011. Cena je 2 €. Vzamete lahko tudi Pastoralne stopinje ob 100 letnici Lojzeta Kozarja, ki so tokrat kot darilo.

 

Poročilo o delu ŽK 2010

 

Oči imam, da odkrijem druge.
Ušesa, da jih poslušam.
Noge, da se napotim k njim.
Roke, da jih drugim ponudim v pomoč
In srce, da jih ljubim.


1. DELO KARITASA

“Podelimo bremena drug z drugim!”
To je geslo letošnjega Karitasa. Župnijska Karitas Bakovci deluje aktivno od leta 2001. In kaj sploh je Karitas? Ni samo dajanje materialnih dobrin, kruha in obleke, je tudi pomoč človeku pri iskanju rešitev iz obupa, žalosti ter iskanju poti do Boga. Vse to je Karitas. Tem darovom moramo pridružiti sebe, svoj čas in razumevanje.
Župnijska Karitas je usmerjena predvsem za pomoč starejšim, družinam v stiski, obiskovanju bolnikov na domu in po domovih za ostarele. Razen vseh akcij kot so na primer delitev evropske hrane, letovanje družin z otroki v sodelovanju Škofijske Karitas, nabirke na praznik Vseh svetnikov na mesto sveč, srečanje s starši in novorojenčki, delanje adventnih venčkov, pa celo leto ne pozabimo tudi za duhovno življenje v župniji tistih, ki v Cerkev ne morejo. Tudi tem je potrebno priskrbeti Sveto spoved in Sveto obhajilo na domu.
Udeležujemo se tudi strokovnih predavanj, ki jih organizira Škofijska Karitas M. Sobota. Članov župnijske Karitas Bakovci je devet. Naš glavni steber pa je gospod župnik, kateremu smo iz srca hvaležni za velikodušno pomoč. Delamo z veseljem in prostovoljno tako kot je rekla blažena Mati Terezija, ki je svetnica ubogih in zapuščenih: »Ne potrebujemo pušk in bomb za naše delo, potrebujemo ljubezen, ki bi jo bili sposobni dajati drugim, bolnim in trpečim. »
Ker se nam pa naglo bliža čas iztekajočega se leta, bi se rada zahvalila Vsem našim članom Župnijske Karitas in tudi vsem Vam, ki kakorkoli prispevate darove tistim, ki pomoč potrebujejo. Najdimo torej skupno pot, da bo dobrodelnost Bogu všeč, nam pa v zadovoljstvo in da bomo tisto ljubezen, ki jo čutimo do sebe ponudili človeku v stiski in tako bomo porazdelili bremena drug z drugim.

Naj nam vera in evangelij še naprej kažeta pot potreb in skrb za tiste, ki nas najbolj potrebujejo.

Matilda Magdič

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.