Okt 31 2010

31. NAVADNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Župnijska Karitas vabi, da bi v teh dneh namesto kakšne sveče ali cvetja darovali za potrebe tistih, ki so v stiski. Ena svečka manj se ne bo poznala med mnogimi plameni, ki te dni gorijo na grobovih naših pokojnih, dar v dober namen pa bo lahko pričaral nasmeh na obraz marsikateremu starejšemu, otroku ali tudi človeku v najboljših letih, ki se je znašel v pomanjkanju. Hvala za vaš dar, ki ga lahko oddate v škatlo na mizici. Bog povrni!

V ponedeljek je slovesni praznik vseh svetih, to je tistih, ki so že zveličani pri Bogu. Maše bodo dopoldne kot ob nedeljah, popoldne ob 14.00 pa se bomo na pokopališču z molitvijo, Božjo besedo in pesmijo spomnili naših rajnih in jim tako pokazali svojo hvaležnost.
Na 1. november in še naslednjih osem dni lahko dobimo popolni odpustek za rajne, če obiščemo cerkev ali pokopališče, pristopimo k zakramentu spovedi in obhajila ter molimo očenaš in zdravamarijo po papeževem namenu.
Ker smo premaknili uro na zimski čas, bodo večerne maše vedno ob
18.00 uri.
V torek je dan spomina vseh vernih rajnih. Ta dan duhovnik sme trikrat maševati. Od tega mora enkrat maševati po namenu svetega očeta, enkrat za vse verne rajne in enkrat po namenu darovalca. Tako bosta dopoldne dve sveti maši, zvečer pa bomo ob 17.00 molili svetli in žalostni del rožnega venca, ob 18.00 bo sveta maša, po maši pa bomo molili še častitljivi del rožnega venca za vse pokojne.
V četrtek je prvi četrtek v mesecu in še posebej vabljeni k molitvi za duhovnike in za nove duhovne poklice.
V petek je prvi petek v mesecu. Še posebej se priporočamo Jezusovemu usmiljenemu srcu. Dopoldne bom obiskoval bolnike na domovih, zvečer pa vabljeni k molitvi pred najsvetejšim.

Ta teden je reden verouk.

Prihodnja nedelja je zahvalna nedelja. Da bi čim lepše okrasili našo cerkev, prosim, da že v petek prinesete poljske pridelke in druge dosežke tega leta za katere bi se radi Bogu zahvalili. Naprošam tudi Sandro in Nušo Grah ter Sandro Weindorfer (in sevega go. Vero Lutar), da bi pomagale pri okrasitvi cerkve.

Zahvaljujem se možem, ki so včeraj žagali drva za župnišče (Jožetu Lukaču, Jožefu Baleru, Alojzu Čergüliju, Štefanu Mešiču, Alojzu Vigaliju in Francu Verešu), ter ge. Cvetki (Kolmanič), ki je poskrbela, da nismo bili lačni. Zahvaljujem se tudi ekipi iz Malih Bakovec, ki je karitativno pomagala sosedu pri pripravi drv za zimo.

Na razpolago je nova številka Ognjišča in Družine.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.