Okt 03 2010

27. NAVADNA – ROŽNOVENSKA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

V soboto ne bo vaj za otroški pevski zbor in kitariste. Tudi vaj za ministrante ne bo, ker imajo osnovnošolci pouk. Za ministrante bomo tokrat imeli vaje izjemoma v petek ob 15.00, pevci in kitaristi pa bodo imeli vaje naslednjo soboto. 

Animatorji, katehistinji in župnik (ter tudi vi sami) opažamo, da je težko usklajevati mnoge dejavnosti, ki jih imate starši in otroci in zaradi tega večkrat kdo manjka. Na ta način je težko ustvariti prijetno in ustvarjalno vzdušje v skupini. Zavedajmo se, da smo tudi tisti, ki vodimo skupine, ujeti v ta čas in ritem življenje in se nam zdi zamalo, še posebej, ko žrtvujemo svoj prosti čas, če je odnos udeležencev (otrok ali odraslih) tako brezbrižen.
Za tekoče pastoralno in katehetsko leto so dejavnosti zastavljene in termini usklajeni, kolikor se je dalo. Kdor v določenih skupinah to leto ne bo mogel sodelovati zaradi svojih drugih obveznosti, bo to naredil drugo leto, če mu bo v interesu. To velja za birmanske skupine, veroučne, pevske, kateheze za starše in druge. 

V petek smo začeli mesec oktober, ki je posvečen molitvi rožnega venca. Starši povabite otroke, da boste skupaj molili rožni venec doma in tudi v cerkvi.
Razpored molitve RV za otroke v cerkvi (18.30): 

ponedeljek – 9. razred
torek – 8. razred
sreda – 7. razred
četrtek – 6. razred

Začenjamo teden za življenje. Osrednja slovesnost bo popoldne ob 15.00 na Brezjah. Ves teden bomo lahko po Radiu Ognjišče in drugih katoliških medijih spremljali razmišljanja in se pridruževali molitvam za spoštovanje človekovega življenja. Izkoristite priložnost, da se o tej vsebini pogovarjate tudi v družini. 

V Murski Soboti začenjamo Katehetsko pastoralno šolo. Namenjena je vsem tistim, ki bi radi nekoliko poglobili svoje versko znanje in s tem imeli več možnosti za versko življenje in posredovanje verskih vrednot drugim v župniji. Prijavite se lahko neposredno v Katehetsko pastoralni šoli ali pri domačem župniku. 

Romanje v Marijo Bistrico bo 23. oktobra 2010. Cena romanja je skupaj s kosilom 20 €. 

Mladi se lahko prijavijo na Ritem Duha, ki bo v Mariboru 16. 10. 2010. Organiziran bo skupni prevoz. Cena vstopnice in prevoz je 12 € (7 + 5). Prijavite se v zakristiji. 

Škofijska Karitas vabi, da bi po svojih močeh pomagali prizadetim v poplavah (dopis škofa). Ob izhodu iz cerkve boste lahko darovali v nabiralnik ali pomoč nakazali preko TRR, ki je napisan na listkih, ki vam jih bodo delili člani ŽK. 

Umrli so: Titan Marija, Vereš Alojz in Kouter Helena. Pogreb + Helene Kouter bo v torek ob 16.00. 

Na razpolago je nova številka Družine in Prijatelj, Poti k Bogu in Slomškov list.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.