Sep 12 2010

24. NAVADNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

V torek smo žagali drva za ogrevanje cerkve in župnišča. Kljub vremenu, ki nam je nekoliko nagajalo, smo veliko naredili in ves čas ohranjali prijetno delovno vzdušje. Vsem možem in ženam, ki ste pomagali s prevozi, žaganjem, zlaganjem, kuhanjem in prijazno besedo ob mimohodu, se iskreno zahvaljujem. Bog povrni!

Prihodnjo nedeljo bomo blagoslovili novo spovednico (in predali v uporabo opremo za projiciranje na platno). Z nami bo g. škof msgr. Peter Štumpf. Povabljeni so tudi glavni izvajalci del. Pel bo mešani cerkveni pevski zbor.

Otroci so (ponovno) začeli obiskovati šolski pouk. Tudi s katehezo oz. veroukom bomo začeli v tem tednu po sledečem urniku (sprememba za 4. razred):

RAZRED:
TOREK
SREDA
ČETRTEK
1. razred - ga. Marjana Talijan
                             župnik Franc Zorec (starši)
16.15

2. razred - ga. Dominika Ros  

16.30
3. razred - župnik Franc Zorec
16.00
4. razred - ga. Dominika Ros  
13.30

17.00
5. razred - ga. Marjana Talijan
14.15
6. razred - ga. Marjana Talijan
15.15
7. razred - ga. Marjana Talijan
15.15
8. razred - ga. Dominika Ros  
15.30
9. razred - ga. Dominika Ros  
14.30

Kdor si še ni kupil veroučnega zvezka in knjige, naj to naredi še ta teden v Kleklovi knjigarni ali pri uri verouka. Prinesite tudi veroučno spričevalo (tisti, ki še niste). Zelo priporočam tudi revijo Mavrica, ki jo lahko otroci sami ali vsi skupaj kot družina berete in se ob njej pogovorite o pomembnih vsebinah verskega in vsakdanjega življenja. Tudi sodelovanje pri MKI je zanimivo. Lani je sodelovalo 6 skupin iz naše župnije.
Hvala katehistinjama in veroučencem, otroškemu pevskemu zboru z pevovodkinjo Anito, ki ste danes pripravili sodelovanje.

V soboto, 18. septembra bo srečanje mladih v Stični z geslom: »Ozrl se je vame in me vzljubil.« Z mladimi bomo romali v Stično z avtobusom, ki pride po nas v Bakovce ob 6.00 uri. Cena prevoza je 10 €. Prijavite bomo zbirali do 14. septembra.

Srečanje zakoncev jubilantov bo 25. septembra 2010. Tisti zakonci, ki praznujete 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ali več let in ste se poročili izven Murskosoboške ali Bakovske župnije, prosim, sporočite to v župnišče, ker nam vaš datum poroke ni dosegljiv. Ko bomo imeli vašo prijavo, boste skupaj z ostalimi jubilanti povabljeni na srečanje s posebnim vabilom.

Prejšnjo nedeljo so zakonci iz zakonske skupine lepo pripravili sodelovanje. Na srečanju, ki smo ga imeli v sredo, smo se dogovorili, da povabimo tudi druge zakonske pare, da se odločite za zakonsko skupino. Prvo srečanje tistih, ki ste pripravljeni biti v zakonski skupini bo v sredo, 22. septembra 2010 po večerni sveti maši (ob 19.45).

Misijonsko središče Slovenije nas vabi k pomoči Pakistancem, ki so jim poplave uničile praktično vse, kar je potrebno za življenje. Položnice, ki jih lahko vzamete na mizici, imajo pripet tudi kratek opis situacije in pomen naše četudi male pomoči za njihove velike potrebe.

Na razpolago je nova številka Družine.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.