Avg 01 2010

18. NAVADNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Še enkrat bi se rad zahvalil vsem, ki ste karkoli pripomogli k lepi slovesnosti Aninega proščenja. Njena priprošnja naj nam vsem izprosi Božjega blagoslova.

Nekateri ste se ob ogledovanju nove spovednice zanimali, kako je s finančno pokritostjo. Večji del sredstev je vzet iz deleža vašega prispevka duhovniku, ki se mu je p. Marko za lansko leto odpovedal. V kolikor bi kdo še želel kaj prispevati za novo spovednico, se priporočam. Dar lahko v kuverti odda pri nabirki ali prinese v župnišče. Že v naprej Bog povrni!
Do septembra nameravamo opremiti tudi veroučno učilnico in namestiti računalniško projekcijo v cerkvi,da bi lahko predvajali pesmi, molitve in duhovne misli tudi na platno. V kolikor lahko, vas naprošam, da bi projekt podprli z donatorskimi sredstvi.

Ta teden je prvi četrtek in prvi petek. Lepo vabljeni k molitvi za duhovniške poklice in k češčenju Jezusovega srca. V petek bom obiskoval bolnike po domovih.

Naslednjo nedeljo, 8. Avgusta, bo škofijsko molitveno srečanje članov in članic ŽPS in sicer ob 15.00 v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Apačah. Molitveno uro in sveto mašo bo ob somaševanju duhovnikov vodil generalni vikar msgr. Franc Režonja. Lepo bi bilo, da bi se srečanja vsi udeležili. Člani ŽPS pridite takoj po maši v zakristijo po vabila. Hvala.

Hvala Nuši in Urški, ki sta pomagali pri krašenju cerkve. Za prihodnjo nedeljo naprošam Tadejo in Marino Sreš ter Martino Vohar.

Čez 14 dni bo praznik Marijinega vnebovzetja. Glavne slovesnosti se bodo dogajale v škofijskem romarskem svetišču Marije pod Logom v Turnišču. Nekateri ste predlagali, da bi poromali tudi s kolesi. Vožnje je za slabo uro, zato bi se morali na pot odpraviti uro pred mašo v soboto zvečer ali v nedeljo dopoldne. Zainteresirani se oglasite v zakristiji, da se natančneje dogovorimo.

Včeraj smo krstili Gabriela Hajduka iz Malih Bakovcev. Naj raste v Božji ljubezni.

V četrtek smo pokopali Viktorja Sreša. Bog povrni za darovane svete maše in za potrebe cerkve.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.