Jul 04 2010

14. NAVADNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Prihodnjo nedeljo bo nova maša v Murski Soboti. Daroval jo bo novomašnik Goran Merica. Nekdaj so rekli, da se splača raztrgati par novih čevljev, da prideš na novo mašo.

Torej bomo šli in zato ob 10.00 ne bo svete maše v Bakovcih, ampak v Murski Soboti.

Počitnice in dopusti se začenjajo. Prav je, da tudi v tem času ne pozabimo, da smo kristjani.

Ta teden bomo urejali odvodnjavanje okrog župnišča. Hvala možem, ki so že obljubili pomoč, prav bi pa prišla tudi kakšna malica in pijača.

Anino proščenje bomo imeli 25. julija 2010. Takrat bo z nami nadškof g. Marjan Turnšek. Vabim vse tiste, ki ste na kateremkoli področju navadno sodelovali pri pripravi proščenja (pa tudi tiste, ki bi se želeli s svojimi pobudami ali delom na novo vključiti), da se dobimo na kratkem sestanku v torek, 6. julija po večerni sveti maši v župnišču.

 
Počitniški program za mlade, ministrante, zakonce …

  • Za ministrante in osnovnošolce je tudi letos pripravljen počitniški teden – Savio kamp. Program bo potekal v Dominikovem domu na Mariborskem Pohorju, in sicer od 8. do 13. avgusta 2010. Prijavite se čim prej.
  • V Kančevcih pa bo poletni tabor za ministrante od 4. – 8. avgusta 2010. Vodili jih bodo br. Primož. Br. Jaro in br. Jurij.
  • Za mlade je možno učenje »angleščina malo drugače«. Od 15. do 18. julija 2010 V Reki nad Laškim. Poskrbljeno bo za hrano, bivanje, kopanje, intenzivno učenje angleščine …
  • Tečaj angleščine bo tudi v Kančevcih od 8. – 24. Julija 2010. Vodi ga br. Jurij Štravs s profesorji in animatorji. V dopoldanskem delu bomo osvajali in poglabljali znanje angleščine po starostnih skupinah. Popoldne pa bomo zaposleni z izdelovanjem različnih stvari, športom, pohodom, kopanjem,… Seveda pa ne bomo izpustili molitve, duhovnega pogovora in svete maše. Tudi to bo potekalo v angleščini.
  • Za zakonce bodo duhovne vaje v Veržeju od 21. do 25. julija 2010. Vodil jih bo škof Peter Štumpf. Prijavite se lahko tudi tisti zakonci,ki niste v zakonski skupini.

To je le nekaj ponudbe. Več lahko najdete v Družini, Ognjišču, brošurah, na internetu …

Za naslednjo nedeljo prosim, da bi okrasile župnijsko cerkev Doris in Doroteja Mesarič ter Ksenja Černjavič.
 
 

Zanimiv film o evharističnem kongresu:

 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.