Maj 16 2010

7. VELIKONOČNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Danes v župniji praznujemo praznik prvega svetega obhajila. Preživimo dan v hvaležnosti za Njegov dar evharistije. Družine prvoobhajancev boste praznovale doma in marsikje po gostiščih, kot župnija pa bomo praznovali popoldne ob 17.00 v župnišču. Posebej vabljeni člani ŽPS, cerkveni pevci (mlajši in starejši), gospodarski svet in drugi, ki radi soustvarjate župnijsko življenje ter seveda ŽK, ki se je ponudila, da praznovanje organizira. To bo obenem priložnost da se skupaj poveselimo ob zaključku mojega študija. Vabljeni!

Nadaljujemo majniško pobožnost – šmarnice. Zdi se, da so se nekateri nekoliko utrudili v prihajanju. Vabljeni, da skupaj vztrajamo do konca. Za redne šmarničarje bo 30. maja organiziran izlet.

V ponedeljek nas bo obiskala urednica Mavrice. Vabljeni vsi, ki imate naročeno Mavrico, še posebej tiste skupine, ki sodelujete pri mavrično katehetskih igrah. Pohvaljeni smo bili, da lepo sodelujemo, še posebej nekatere skupine. Srečanje bo ob 17.30 v učilnici.

V ponedeljek po večerni sveti maši pa bo g Robert Smodiš predstavil strokovno duhovno ekskurzijo, ki se je je lani avgusta skupaj s škofom Marjanom Turnškom in 32 duhovniki udeležil. Preko slike in besede nam bo predstavil kraje Turčije in Sirije, kjer je apostol Pavel živel do začetka svojega javnega delovanja.

V petek zjutraj romarji odpotujemo v Međugorje. Povabljeni, da bi se na romanje pripravili z nekaj več molitve, morda tudi z vsakodnevnim obiskom svete maše. Vabim vse, ki ste se prijavili in tudi druge, ki se zanimate za Međugorje, da pridete v sredo k večerni sveti maši. Po maši bomo predstavili knjigo o Međugorju, ki jo boste lahko tudi kupili, obenem boste izvedeli še nekatere praktične napotke v zvezi z romanjem. Pet mest je še vedno praznih, lahko se še prijavite. V času romanja in odsotnosti z župnije me bo nadomeščal g. Anton Šeruga iz Martjanec. Njegova telefonska številka je 040 852 233.

Zbiramo tudi prijave za romanje na evharistični kongres, ki bo v Celju, 13. junija 2010. Prijavite se lahko v zakristiji. Cena je 10 €.

Krstili smo Milo Gerič. Naj živi v Božji ljubezni.

Prispela je nova številka Družine.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.