Maj 09 2010

6. VELIKONOČNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Smo v devetdnevni pripravi prvoobhajancev na prvo sveto obhajilo. Včeraj so prejeli zakrament svete spovedi, prihodnjo nedeljo pa bodo prejeli zakramente svetega obhajila. Starši, botri in vsi župljani, spremljajmo naše mlade kristjane in jim z lepim zgledom pomagajmo, da bodo radi prihajali k sveti maši in prejemali zakramente svete spovedi in svetega obhajila.
Vsak večer imamo v župnijski cerkvi šmarnice. Še posebej bi se rad zahvalim vsem, ki redno prihajate in s svojim petjem in sodelovanjem ustvarjate prijetno majniško razpoloženje.

Pripravljamo se tudi na pomemben dogodek, ki je vezan na praznovanje leta evharistije. To je sveta maša 13. junija 2010 v Celju, pri kateri naj bi se zbrali verniki iz vse Slovenije. Tudi iz naše župnije bomo romali z avtobusom. Možno je potovati tudi s svojim avtomobilom ali s posebnim vlakom, ki bo peljal iz Murske Sobote. Za romanje z avtobusom se lahko prijavite v zakristiji in prispevate 10 €.

Sobotna večerna maša bo izjemoma ob 17.00, ker je ob 18.00 v šoli dobrodelni koncert, kjer nastopajo tudi otroci in bi tako ne mogli biti pri šmarnicah. Hvala za razumevanje.

Prispela je nova številka Družine.

Imeli smo srečanje ŽK in ŽPS. Prisluhnimo poročilu …


Srečanje ŽPS Bakovci, 6. 5. 2010 ob 19.45Po  uvodni molitvi  smo se najprej ustavili ob razmišljanju o Mariji in o tem, kako je ona pot k Jezusu. V povezavi z njenim odnosom do Jezusa in sprejemanjem njegovega odrešenja smo si postavili vprašanje, kako mi živimo povezanost z evharističnim Jezusom? Kako se leto evharistije pozna v našem življenju, v naših družinah in naši župniji. Učinek v družini še v glavnem ni zaznan, marsikaj pa se dogaja v srcih posameznikov in tudi na ravni župnije. Tako smo našteli, da je več molitve, bolj reden obisk svete maše (predvsem v postnem času in v maju),  imamo izredne delivce obhajila, več bralcev božje besede, redne molitve pred Najsvetejšim ob četrtkih (in prvih petkih). Ugotovili smo, da bi bilo potrebno več razlage svete maše (kaj pomenijo določene geste, besede, molitve, drže).

Med aktualnimi dogodki smo se pogovarjali o evharističnem kongresu, ki bo 13. junija 2010 v Celju. Program za mlade v sklopu slovenskega evharističnega kongresa se začenja v soboto 12. 6. 2010 ob 20.00 in vključuje peš romanje od Teharij do Celja, do župnijske cerkve Sv. Duha, nočno bdenje pred Najsvetejšim in milostno podobo Marije z Brezij. V nedeljo zjutraj se bomo v procesiji z milostno podobo Marije z Brezij podali na stadion Arena, kjer bo ob 11. uri slovesna sveta maša. Ministranti sodelujejo v ministrantskih oblekah.

V Celje bomo romali iz naše župnije z avtobusom v nedeljo ob 8.00. Ta dan ne bo  svete maše v Bakovcih (kdor ne bo mogel v Celje, bo lahko šel k maši v Mursko Soboto ali pa se bo svete maše udeležil v soboto zvečer).  Možno je potovati tudi s svojim avtomobilom ali s posebnim vlakom, ki bo peljal iz Murske Sobote. Za romanje z avtobusom se lahko prijavite v zakristiji in prispevate 10 €. Prijave vseh, ki boste kakorkoli romali, moramo zbrati do 20. maja zaradi zagotovitve ustreznega števila romarskih paketov.

»Družinske maše« so v začetku leta lepo zaživele, potem se je sodelovanje ustavilo. Večkrat smo imeli tudi sodelovanje veroučencev pri maši. »Veliko sodelovanje« bo spet prvo  nedeljo v juniju ob 10.00, ko bo izpoved vere devetošolcev in sodelovanje vseh veroučnih skupin. Starši ste k maši vabljeni vsako nedeljo, še posebej pa takrat, ko gre k maši vaš otrok. 

Prva sveta spoved je bila minulo soboto, prvo sveto obhajilo pa bo v nedeljo, 16. maja 2010. Skupaj s prvoobhajanci in njihovimi starši želimo pri ustvarjanju prazničnega vzdušja sodelovati tudi vsi župljani, zato smo si nekatere naloge razdelili, da bo organizacija lažja. 

Dan KS in župnije Bakovci bo 20. junija 2010. Imenovali smo organizacijski odbor, ki bo koordiniral sodelovanje s KS. 

Srečanje zakonskih jubilantov bomo imeli v septembru. Jubilanti 5, 10, 15, in vsakih nadaljnjih 5 let ste povabljeni, da se prijavite za praznovanje.

Pred zaključkom smo še izrazili mnenje, da bi bilo dobro, če bi pri večernih mašah v maju pomagali deliti obhajilo izredni delivci, saj je vedno precej ljudi za obhajilo. Določili smo tudi datum podelitve diplom novemu sestavu ŽPS in sicer: nedelja, 9. maj 2010 pri sveti maši ob 10.00.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.