Feb 07 2010

5. NAVADNA NEDELJA

Objavljeno v Oznanila

Prispela je nova številka Družine in Prijatelja. Branje verskega tiska je nujna hrana za duhovno življenje. Zloženke, ki jih lahko vzamete pri izhodu iz cerkve, želijo k temu nagovoriti. 

Sinoči smo imeli srečanje ŽPS.

 

Srečanje ŽPS Bakovci, 6. 2. 2010 ob 19.00

 

Srečanje smo začeli z molitvijo v obliki razmišljanja in zahvale za dar svete maše in za naših pet let delovanja v ŽPS Bakovci. V nadaljevanju je vsak zase odgovoril na nekaj vprašanj, ki so se nanašala na obdobje delovanja v ŽPS. Ugotavljali smo, da so nam molitev in razmišljanje ob določenih temah bili dobra pomoč za osebno rast. Pogrešali smo spodbude, ki bi nam jih posredovali župljani, da bi z njimi ustvarjali bolj »našo župnijo«. Med razlogi, zakaj bi še bili pripravljeni delati v ŽPS, smo, razen tistih, ki so navedli razloge, da bi več ne želeli biti člani, navedli željo, da bi tako lahko še naprej ustvarjalno oblikovali življenje župnije.

Pogovarjali smo se tudi o volitvah novih članov v ŽPS. Kandidati so zbrani v 0sem volilnih okrožij. Vsaki družini bodo dosedanji člani ŽPS v nedeljo, 21. februarja prinesli volilni listek.  Na njem bo pet ali šest kandidatov in še možnost predlaganja enega novega kandidata. Izmed vseh teh bo potrebno izbrati dva in volilne listke do 28. februarja prinesti v skrinjico, ki bo v cerkvi.  Volilna komisija bo rezultate posredovala g. župniku, ki bo z izvoljenimi predstavniki opravil pogovor o privolitvi.

Pogovarjali smo se še o drugih dejavnostih, ki bodo v tem mesecu. Križev pot bo v februarju tako kot prejšnja leta ob petkih pred mašo in v nedeljo ob 14.00.  Šola za zakon ali daljna priprava na zakon, ki je namenjena vsem tistim, ki še niste poročeni in ste dopolnili vsaj 16. let, bo letos tudi v Bakovcih. Obsega šest srečanj, ki bodo ob sobotah zvečer. Prvo srečanje bo 6. marca. V marcu bomo imeli tudi postno duhovno obnovo, ki jo bo vodil p. Primož iz Kančevcev.

Projekt  »nova spovednica« je v teku. Za bralce beril pri maši ob nedeljah in delavnikih je narejene razpored, ki si ga lahko ogledate na oglasni deski (in kmalu tudi na internetu). Pohvalili smo delo ŽK, ki je mnogim pomagala in s pomočjo dobrih župljanov omogočila, da niso na mrzlem.

Srečanje smo zaključili z molitvijo zahvale in praznovanjem. 

Naslednja seja ŽPS bo že v novi sestavi predvidoma 14. marca 2010. 

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.