Jan 10 2010

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA

Objavljeno v Oznanila

Iz Kančevcev so poslali koledar prireditev v tem letu. Koristno bi bilo, če vsak izbere kakšno srečanje ali duhovni vikend. 

Hvala tistim, ki ste pobirali in darovali dar za čiščenje in za naročnino verskega tiska. Razveseljivo je, da je nekaj novih naročnikov. V tem tednu se še lahko naročite. Prav je, da ima vsaka družina naročeno vsaj eno versko revijo.

Nova številka Družine je na razpolago. Za Družino znaša letna naročnina 75,40 €, Ognjišče 24 €, Misijonska obzorja 9 €, Prijatelj 11,70 €. Mohorjeve knjige za prihodnje leto v prednaročilu do konca februarja stanejo 42 €, samo Mohorjev koledar pa 14 €.  Če kdo ne more plačati vsega takoj, lahko tudi po obrokih.

V sredo, 6. 1. 2010, smo pokopali Rozalijo Novak. Naj počiva v Gospodovem miru.

 

Srečanje ŽPS Bakovci, 9. 1. 2010, ob 19.00

 

V duhovnem delu našega srečanja smo najprej prebrali svetopisemski odlomek o  povezanosti z Jezusom, ki je vinska trta in mi naj bi bili mladike, če želimo obroditi sadove, ki ne bodo predstavljali le začasnih vrednot. To povezanost nam pomaga ohranjati  molitev in prejemanje zakramentov. V pogovoru po skupinah smo ugotavljali, da je molitev v našem osebnem in družinskem življenju prisotna (vsaj kar  se članov ŽPS tiče). Za molitev uporabljamo molitvene obrazce, Sveto pismo,  molitvenik, občudovanje narave in Stvarnika v njej. Molimo zjutraj, zvečer, pred in po jedi,  na pokopališču, ob verskih znamenjih, v avtomobilu, na sprehodu, ko smo v stiski, ko prosimo za vztrajnost, ko se mu zahvaljujemo… Bistvo je v tem, da ostajamo povezani z Bogom.

Pogovarjali smo se tudi o duhovnih vajah. Pomen duhovnih vaj je v poglobitvi odnosa z Bogom in v poživitvi osebne vere.  Ugotovili smo, da člani ŽPS nimamo izkušnje večdnevnih duhovnih vaj,  ker se nam zdi, da si ne moremo vzeti »prosto« in za nekaj dni zapustiti svojo hišo in kmetijo. Vendar smo se ob tem spomnili, da v času letnega dopusta ali daljšega romanja, kljub naši odsotnosti z doma, vse normalno teče. 

Sklep: priporočamo, da vsak župljan v tem letu gre za nekaj dni na duhovne vaje. Člani ŽPS bomo dali zgled. 

V nadaljevanju smo se pogovarjali o volitvah novih članov ŽPS, ker dosedanjim članom letos poteče petletni mandat.  Kandidate za člane ŽPS lahko predlaga vsak župljan, ki je dopolnil 16 let. Predloge bodo za svoja okrožja zbirali dosedanji predstavniki ŽPS do 24. januarja 2010. Pri predlogih skušajte upoštevati enakomerno zastopanost moških, žensk in mladih. Predloge bo zbrala in oblikovala volilne liste posebej imenovana komisija, ki jo vodi g. Jože Sreš. Volitve bodo za vse župnije 21. 2. 2010. Do takrat naj bi vsi  molili za izbiro pravih kandidatov, ki bi ustvarjalno oblikovali pastoralno življenje župnije.

Projekt nove spovednice se je začel. Ekipa si je ogledala nekaj spovednic in predstavila njihove značilnosti. Odločali smo se o izvedbi, ki bi obenem omogočila možnost klasične spovedi skozi spovedno mrežo in spovedni pogovor brez vmesne mreže ter izbiro med možnostjo klečanja ali sedenja. Spovednica mora biti tudi stilno skladna z ostalo opremo ter mora biti zvočno dobro izolirana.

Pod točko razno smo se pogovarjali, da bi bilo dobro oblikovati skupino bralcev božje besede pri maši in narediti seznam, kdaj kdo bere. Seznam bo urejala ga. Marjana Fister, zato ste povabljeni, da se vsi, ki ste pripravljeni sodelovati, oglasite pri njej ali g. župniku. 

Srečanje smo zaključili z molitvijo za dobro izbiro novih članov ŽPS.

Naslednja seja ŽPS (v dosedanji zasedbi) bo 6. februarja 2010.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.