Jan 03 2010

2. NEDELJA PO BOŽIČU

Objavljeno v Oznanila

Vstopili smo v novo leto.  Naj bo blagoslovljeno…

Minili so dnevi praznikov in počitnic. Z obnovljenimi močmi in veseljem začenjamo delovni teden. Ne pozabimo na verouk in druga srečanja.

V sredo je praznik Gospodovega razglašenja oz. sveti trije kralji. Sveti maši bosta ob 8.00 in zvečer ob 18.00. Na predvečer (v torek) bo blagoslov vode, kadila in krede, s katero napišete na podboje vrat vaše hiše ali stanovanja 20 + G + M + B + 10. Otroci naj na praznik Gospodovega razglašenja prinesejo darove, ki so jih zbirali v adventne kuverte. Upam, da bo veliko darov za revne otroke, saj je marsikomu bil denar odveč in ga je v teh dneh metal celo v jarek ali spuščal v zrak.

Ta teden bomo praznovali prvi četrtek in petek,  ko bom obiskal tudi bolnike na domovih. 

V petek bo redno mladinsko srečanje ob 19.00 v mladinski sobi, v soboto ob 9.00 so pevske vaje za otroški zbor, ob 19.00 pa srečanje članov ŽPS v učilnici v župnišču. Prosim, da se srečanja vsi udeležimo.

Prosim tudi, da bi darovali prispevek 5 € za čiščenje cerkve. Tisti, ki ste prejšnja leta pobirali, prosim, da bi tudi letos to naredili.

Prihodnjo nedeljo bo ob 10.00 družinska maša. Sodelujejo družine iz Mladinske in Prečne ulice ter mladinski zbor. Popoldne ob 15.00 pa bo v murskosoboški stolnici slovesnost umestitve novega murskosoboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa. Vabljeni na slovesnost. 

Nova številka Družine je na razpolago. Lepo povabljeni, da si še kdo naroči Družino ali Ognjišče (se še spomnite pobude, da bi komu podarili celoletno naročnino?!). Prosim, da skušate čim prej obnoviti naročnino pri poverjenikih, ki vas bodo v teh dneh obiskali, ali v zakristiji. Za Družino znaša letna naročnina 75,40 €, Ognjišče 24 €, Misijonska obzorja 9 €, Prijatelj 11,70€. Mohorjeve knjige za prihodnje leto v prednaročilu do konec februarja stanejo 42 €, samo Mohorjev koledar pa 14 €.  Če kdo ne more plačati vsega takoj, lahko tudi po obrokih. Vsaka krščanska družina naj bi imela naročeno vsaj eno versko revijo.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.