Nov 16 2009

33. navadna nedelja

Objavljeno v Oznanila

DSCN9352Danes v naši župniji praznujemo zahvalno nedeljo in tako nadaljujemo praznovanje prejšnje nedelje, ko smo se Bogu zahvaljevali za Evharistijo in dar vere, danes pa tudi za vse drugo, kar uspemo s svojo pridnostjo, marljivostjo in Božjim blagoslovom pridelati in predelati. Pprinesli ste pridelke z njiv, vrtov in vinogradov, plodove iz gozda in sadovnjaka, svinsko meso, knjige in tudi neukrojeno Murino blago. Za nekatere od teh reči se lažje zahvaljujemo, druge pa nam prebujajo tudi grenkobo. Vendar … V petek sem bil na dobrodelnem koncertu, kjer je glasbenik,  oče gluhega otroka pripovedoval, kako težko mu je bilo sprejeti dejstvo, da njegov otrok ne bo nikoli slišal. Kar nekaj časa je potreboval, da je sprejel dejstvo. Otrok je sedaj star 14 let.  Danes se oče zahvaljuje Bogu za svojega otroka in za posebnost,  ki jo ta otrok nosi s seboj. Pogovori v družini so zaradi njega popolnoma drugačni kot prej. Več časa imajo drug za drugega. Otrok je državni prvak v pink pongu v kategoriji za gluhe in naglušne. Bil je že na tekmovanju v Turčiji, sedaj  pa se pripravlja na tekmovanje v Grčiji. Njegov starejši “normalen” brat povprečno zdeluje osnovno šolo. Dar preizkušnje, stiske in tudi trpljenja nam lahko prinese velik blagoslov. Križ je potrebno sprejeti in ga nositi. Včasih nam ravno ta naš križ,  ta dolgi in težki križ pomaga, da ga položimo čez oviro, čez globel življenja in pridemo na drugo stran. Ne odložimo ga prehitro ampak najdimo vedno priložnost tudi za zahvaljevanje!

Osebno želim izreči zahvalo vsem, ki ste me sprejeli kot župnika. Iskrena hvala tudi vsem,ki ste ostali dejavno povezani z župnijo, kljub temu da je bila menjava duhovnika. Hvala tudi vsem tistim, ki se na novo vključujete v življenje župnije in s svojo prisotnostjo in pripravljenostjo za skupno dobro delate župnijo živo, dejavno, resnično; takšno,  da more Jezus prebivati v naših srcih in v naših medsebojnih odnosih. Imensko bi se lahko zahvalil marsikomu, za katerega vem, da je v tem letu naredil veliko dobrega za župnijo (ključarjema, članom ŽPS, Karitas,  odraslemu, mladinskemu in otroškemu zboru z njihovimi organistkami in voditeljicami, psalmistkam, ministrantom, raznašalcem verskega tiska, tistim ki vodite ljudsko petje v cerkvi, krasilkam v cerkvi, molilcem, delilcem obhajila ter mnogim možem in ženam, ki velikokrat priskočite na pomoč pri delu v cerkvi, župnišču ali pri urejanju okolice. Za marsikoga pa ne vem, ker je naredil tiho, skrito, neopazno. Bog vidi in Bog ve.  On naj povrne vsakemu za njegovo dobroto. Bog plati!

Ob zahvalni nedelji je tudi priporočilo: vaš prostovoljni dar za vzdrževanje duhovnika. Polovica tega daru gre p. Marku, saj je v naši župniji deloval do avgusta. Dar lahko prinašate, tako kot ste navajeni, v župnišče. Ni toliko pomembna višina daru, ampak da je iz srca. Bog povrni že vnaprej.

Z nami so danes zakonci iz sosednje župnije, ki so nam povedali nekaj o zakonski skupini in povabili vse poročene, da bi se vključili v zakonske skupine. To ni noben bau bau. Pridite vsi poročeni,  tudi tisti, ki še niste odločeni, da bi bili v skupini, sedaj po maši v župnišče, kjer boste lahko goste še kaj vprašali, jim povedali, predlagali.

Popoldne ob 15.00 bo diakonsko posvečenje Gorana Merice v Murski Soboti.   Zvečer ob 18. Pa se začne katehumenat, ki bo  tudi v Murski Soboti (zloženke nesite tistim, ki jih poznate).

Prihodnjo soboto,  21. 11. 2009 ste vsi vabljeni na delavnico izdelovanja adventnih vencev. Posebej ste vabljeni vsi, ki ste bili ali ste še zaposleni v Muri. Delavnico bi radi izkoristili tudi za medsebojno srečanje. Material za adventne vence prinesite s seboj, tako kot smo se pogovarjali, da se nekoliko  dogovorite med sosedi, kaj kdo prinese (bodite ustvarjalni in iznajdljivi). Nekaj materiala pa bo že tudi pripravljenega. Adventne vence boste naslednji dan, v nedeljo, 22. 11. po sveti maši lahko vzeli. S prispevki, ki jih bomo tako zbrali, bomo v okviru župnijske Karitas pomagali tistim, ki bodo pomoči najbolj potrebni.

Prijave za Miklavža bomo zbirali prihodnji teden 21. in 22. novembra v zakristiji. Prispevek je 10 €.

Ta teden je teden zaporov – teden molitve za vse, ki jih zaznamuje zapor (kaznjenci, sorodniki, žrtve).

Prihodnjo soboto, 21. 11. 2009 bo v Mariboru v Škofijski gimnaziji A. M. Slomška, dan odprtih vrat. Dobra možnost za vzgojo in izobrazbo.

Hvala tistim, ki ste prinesli darove in tistim, ki ste za danes tako bogato okrasile cerkev. Za prihodnjo nedeljo so na vrsti Melita in Katja Marič ter Valentina Volkar.

Krstilo smo Elo Varga iz Tropovec 79, ata je iz Bakovcev in se nameravajo vrniti v našo župnijo, zato je bil krst pri nas. Molimo za njih, naj Božji blagoslov spremlja Elo in njene starše.

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.