Avg 31 2009

Pozdravni nagovor ob prihodu novega župnika

Objavljeno v Župnija

  • Spoštovani g. župnik Franc Zorec!
  • Dovolite mi, da vam na začetku svete maše izrečem nekaj besed v dobrodošlico, ko prihajate kot novi župnik v župnijo Bakovci. Najprej vas v imenu župnijskega sveta in tudi celotne bakovske župnije prav prisrčno pozdravljam. Veseli smo vašega prihoda med nas ter upamo in si želimo, da bi s skupnimi močmi uspešno gradili naše občestvo. Prišli ste med čredo, ki potrebuje pastirja. Prepričani smo, da nas boste vodili v veri in upanju in nam božjim otrokom kot božji služabnik posredovali čudovita Gospodova dela. Z vašim prihodom med nas je v našo župnijo zavel nov veter, ki nam bo vsem prinesel veliko sprememb, ki nam bodo novi izzivi. Verjamemo, da bomo z vašo pomočjo rasli v veri in medsebojni ljubezni. Vi nam bodite zgled, da bomo še močneje ljubili Jezusa in hodili za njim.
  • Vsi smo vas že nestrpno pričakovali, saj smo od patra Marka o vas slišali same pohvale in se tako že vnaprej veselili, da boste prišli med nas. Vsi si želimo sodelovati z vami, vsi od najmlajšega pa do najstarejšega, vsak po svojih zmožnostih. Saj vemo, da je posameznik nemočen, skupaj pa zmoremo veliko.
  • Stojimo na razpotju in ne vemo, kam nas bo ponesla Gospodova volja. Toda nismo sami, imamo drug drugega, da si pomagamo in stojimo ob strani. Vsak začetek je težak, toda verjamemo, da nam bo z močno povezanostjo in še posebej s trdno vero v Boga uspelo živeti v sožitju tako, kot je Bogu všeč.
  • Še enkrat dobrodošli v naši župniji, kjer si močno želimo, da bi se dobro počutili in z veseljem opravljali delo dušnega pastirja. Vsemogočni Bog pa naj nam pomaga, da bi se znali bratsko ljubiti in pogumno stopati po skupni poti.

Nuša Grah

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.