Maj 11 2009

Duhovna obnova za birmance, starše in botre

Objavljeno v Župnija

Birma se že zelo približuje, zato smo se z birmanci odpravili v Kančevce na duhovno obnovo. Vsi skupaj smo se zbrali v petek ob 18. uri pred domom v Kančevcih. Nato smo se razporedili v sobe ter se potem zbrali v skupni sobi. Za začetek se je vsak predstavil s svojim imenom in gesto, ki je značilna zanj, zatem pa smo se šli še igrico »najdi nekoga, ki«.

Po uvodni katehezi p. Marka smo se razdelili v štiri skupine. Po skupinah smo izdelovali prometne znake, katerih smo se skozi ta čas, ko smo bili tam, skušali čim bolj držati. Vsaka skupina je izbrala tudi svoje ime, in tako smo imeli naslednje skupine: SONČKI, POMARANČE, RAČKE in ŠALABAJSKI. Vsak je izdelal tudi svojo figurico, ki smo jo postavili na naš simbol ladjo, s katero plujemo še ta čas priprave na birmo.Zvečer smo si še ogledali film Sedem Jezusovih čudežev ter po koncu filma zmolili v kapeli.

Po naporni in dokaj neprespani noči je zjutraj ob 7.00 sledila budnica, ki sva jo pripravili animatorki Urška R. in Damjana. In tako smo se z nasmehom v očeh odpravili na jutranjo telovadbo, pod vodstvom Urške S.

Čez sobotni dan smo imeli zelo veliko dela, ukvarjali smo se s Svetim pismom, vsaka skupina je morala uprizoriti enega izmed dogodkov (Jezusovo rojstvo in darovanje v templju, prilika o izgubljenem sinu, zadnja večerja in Jezusovo trpljenje).

Ker smo bili že zelo lačni, je sledilo kosilo. Po kosilu smo se odpravili na igrišče, kjer smo se šli igro roverček – zmagala je ekipa Šalabajski, ki se je nato pomerila z ekipo animatorjev (animatorji smo seveda zmagali!).

Da birmanci znajo biti tudi sočutni, so pokazali s tem, ko si je vsak izbral eno izmed slik, ki so prikazovale različne dogodke iz življenja in potem napisal pismo, kot da bi se to dogajalo njegovemu prijatelju. Sledila je priprava na sveto mašo. Med tem so se nam v Kančevcih pridružili tudi starši, ki so imeli posebno duhovno obnovo s p. Primožem. Ob 18. uri smo se zbrali pri maši. Veliko smo prepevali, se tudi nasmejali, birmanci pa so povedali tudi to, kar jim je všeč pri starših in česa ne marajo. Svoje mnenje so podali tudi starši. Po koncu maše smo se še zbrali v domu ob pijači in pecivu.

Urška Rebernak in Nuša Ružič


En komentar. Komentiraj še ti.

En komentar. Komentiraj še ti. “Duhovna obnova za birmance, starše in botre”

  1. nušaa.na 21 Maj 2009 ob 15:22 1

    Gnes pa mineva natanko 4 leta, ka smo eni prejeli darove Svetega Duha! 🙂