Nov 29 2008

Dekanijsko molitveno srečanje mladih v Bakovcih

Objavljeno v Dogodki

»Nihče nima večje ljubezni,
kakor je ta, da dá življenje za svoje prijatelje.
Vi ste moji prijatelji, če delate,
 kar vam naročam.« (Jn 15,13-14)

In tako smo se v soboto, 29.11.2008 zbrali v Bakovski župniji mladi iz soboške dekanije na  mesečnem molitvenem srečanju.

Že sama uvodna pesem nas je nagovarjala k temu, da darujmo svoj nasmeh drugemu človeku, in mu podajmo roko, saj bo le tako svet naš. In da na nas vedno čaka roka nekoga, ki si želi naše pomoči in toplega stiska dlani.

»Rad te imam, zaupam ti« so bile pozdravne besede našega domačega župnika, p. Marka Senica, kajti sama tema tega našega srečanja je bilo prijateljstvo, zato so nam tudi mladi iz Grada prinesli IKONO PRIJATELJSTVA, katere pomen nam je razložil tamkajšnji župnik. Ta ikona bo ves december in januar romala po vseh župnijah soboške dekanije, tako da bo to prijateljstvo romalo do slednjega. Slišali smo tudi veliko zanimivih prijateljskih citatov, ki smo jih pripravili mladi iz Bakovec in Kuzme. Res je, da so prijatelji angeli, ki nas dvignejo, ko naša krila pozabijo leteti, in da sta prijateljstvo brat in sestra, in dve duši, ki se dotikata, pa se ne spojita. Skupaj smo zmolili tudi desetko rožnega venca z vzklikom: …, ki je oznanjal kraljestvo ljubezni in prijateljstvo.

Vsak izmed nas mora imeti prijatelja, pa naj bo to le kamen iz višavja, ali trava iz zelenega tla, ali pa tudi človek, saj moraš nekomu zaupati svoje skrivnosti in postaneš prijatelj, ki je vedno pripravljen pomagati in deliti tudi bridkosti.

Ob koncu je še sledila beseda murskosoboškega škofa, dr. Marjana Turnška, ki je povedal, da bodimo med seboj Cerkev, kajti Cerkev pomeni prijateljstvo in vsak izmed nas naj bo del veliko takih cerkva. Po vseh izrečenih besedah je še sledil blagoslov.

Je pa res, da nismo med seboj prijatelji samo mi, navadni ljudje, temveč je naš veliki prijatelj tudi Jezus Gospod, ki je tudi naš rešitelj, naša radost in tisti, ki vedno pazi na nas in na spremlja na vsakem koraku.

Dragi mladi, veselimo se našega naslednjega snidenja, ki 20.decembra v Murski Soboti, do tedaj pa: bodimo zvezde, ki svetimo noč in dan, ter bodimo prijatelji, ki jih rabimo vsak dan!

Nuša Ružič

Komentiraj.

Ni komentarjev na tej strani.